O nouă tranșă de vaccin antigripal, trimisă de Ministerul Sănătății în Timiș....

O nouă tranșă de vaccin antigripal, trimisă de Ministerul Sănătății în Timiș. Câte persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii săptămâna trecută

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a trimis a doua tranșă de doze de vaccin antigripal în județul Timiș. În această săptămână, în farmacia Direcției de Sănătate Publică Timiș au ajuns încă 5.800 de doze, după ce, la mijlocul lunii noiembrie, au mai fost primite încă 2.300 de doze de vaccin antigripal. În total, DSP Timiș a solicitat Ministerului Sănătății 36.000 de doze necesare în timpul campaniei gratuite de vaccinare antigripală, care a început deja.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, ultimele vaccinuri primite vor fi distribuite medicilor de familie din Lugoj, Jimbolia, Deta și Sânnicolau Mare și către medicii care vaccinează persoanele instituționalizate, adulți și copii.


„Afecțiunile respiratorii se mențin în limite normale, cifrele raportate de medicii de familie pentru săptămâna 17-23 noiembrie sunt: viroze – 1696 și pneumonii – 333. Alături de recomandările făcute pentru sezonul rece, personalul medical îndeamnă la supravegherea alimentației, la igiena personală strictă, mișcare zilnică și evitarea spațiilor aglomerate”, spune Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.