Ovidiu Șandor, unul dintre antreprenorii de succes ai Timișoarei, a dezvăluit la...

Ovidiu Șandor, unul dintre antreprenorii de succes ai Timișoarei, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE de ce nu face afaceri cu statul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Șandor, unul dintre oamenii de afaceri de succes ai Timișoarei, a fost invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Timișoreanul a reușit să dezvolte cel mai important proiect imobiliar din afara Bucureștiului, City Business Center, și a făcut o tranzacție record, după ce a vândut clădirile de birouri fondului de investiții NEPI cu aproape 50 de milioane de euro.

Ovidiu Șandor a ținut să precizeze, în cadrul emisiunii, că nu-i place să se numească om de afaceri, ci antreprenor, și asta pentru că „noțiunea de «om de afaceri» în România a ajuns să aibă o conotație negativă”. Timișoreanul a precizat că există două sfere de business în România, care sunt foarte diferite: sfera de business a statului, în care intră toate autoritățile statului, toate firmele controlate de statul român, plus firmele private care fac afaceri cu statul român, și sfera privată. „În această sferă, business-ul se face după reguli pe care le vedem la televizor: corupție, trafic de influență, contracte dedicate. Mai există sfera business-ului privat, în care activează firme private care lucrează pentru alte firme private. Nu vorbim de bani publici, ci de bani privați, și vorbim de o zonă care nu este afectată de problematica corupției sau a traficului de influență”, a declarat Ovidiu Șandor.

Antreprenorul timișorean a ținut să precizeze că face parte din cea de-a doua sferă de business și a luat decizia de a nu lucra cu statul deoarece „căile de a face business cu statul român sunt niște căi viciate și am decis că prefer să nu fac atât de mult business, dar să nu trebuiască să ajung să apelez la metode ilegale sau imorale în afaceri”.


De asemenea, Ovidiu Șandor consideră că decizia de a nu face afaceri cu statul a unui antreprenor e mai greu de luat, și asta pentru că „e mai greu să faci business când te lupți cu alți competitori într-un câmp deschis, cu niște reguli vizibile, și vei crește mai greu în felul acesta decât mergând pe formula de afaceri mărețe apărute peste noapte, contractate cu banul public”.

Ovidiu Șandor mai este de părere că, odată cu venirea crizei, s-a făcut o „curățenie în business”, și mai ales în zona afacerilor de stat, deoarece o mulțime de firme care nu ofereau produse și servicii de calitate au dispărut. Antreprenorul a vorbit și despre corupția din România și a adăugat că „nu a existat voință politică să se facă curățenie, ci această curățenie s-a făcut selectiv fie din cauza presiunii externe, fie a venit dintr-o anumită zonă politică. După 1989, statul român a renăscut sub o formă nouă, acum e un fel de adolescent, dar până va ajunge la maturitate, să știe să se gospodărească, va trece timp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.