Pădure cuprinsă de flăcări în munții Șureanu, din cauza inconștienței unor agricultori....

Pădure cuprinsă de flăcări în munții Șureanu, din cauza inconștienței unor agricultori. Cum încearcă pompierii să oprească dezastrul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-636951567">

Peste 40 de pompieri şi pădurari intervin pentru stingerea un incendiu în care au ars opt hectare de litieră de pădure de mesteacăn şi pin din munţii Şureanu echipele urmând să fie spijinite de un elicopter în cursul zilei de mâine dacă nu reuşesc să stingă focul până atunci.

„Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, cu pante abrupte şi teren accidentat, intervenţia pompierilor pentru lichidarea focarelor fiind foarte dificilă. Munca lor este îngreunată şi de lipsa surselor de apă şi de vântul puternic care a favorizat propagarea arderii. Pentru a opri înaintarea incendiului pompierii, ajutaţi de 6 angajaţi ai ocolului silvic, au realizat cu ajutorul lopeţilor decopertarea solului şi au înăbuşit cu pământ focarele de ardere. Operaţiunile de stingere şi supraveghere a ariei afectate de incendiu se vor desfăşura şi pe parcursul nopţii când 20 de pompieri ai Detaşamentului din Deva, însoţiţi de pădurari vor fi dislocaţi în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda.

Acesta a anunţat că, în cazul în care incendiul nu va fi lichidat până vineri dimineaţă, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent-colonel Viorel Demean va solicita sprijinul unui elicopter al Unităţii de Aviaţie din Cluj, aparatul de zbor fiind dotat cu echipamente capabile să stocheze 3.000 de litri de apă care pot fi eliberaţi deasupra zonei de ardere.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara a spus că incendiul a fost generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise în scopul igienizării unei păşuni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.