Partidul Comuniştilor din Republica Moldova: Este inadmisibil ca Iohannis „să se amestece...

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova: Este inadmisibil ca Iohannis „să se amestece în procesul electoral din R.Moldova”

1
DISTRIBUIȚI

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de vizita pe care a efectuat-o la Chişinău Klaus Iohannis, apreciind că „este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova”, scrie Mediafax.

PCRM a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de vizita pe care a întreprins-o vineri la Chişinău preşedintele ales al României, Klaus Iohannis. Potrivit comuniştilor, „este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova”, relatează Unimedia.info.

„Este extrem de şubredă poziţia exprimată de Klauss Iohannis la Chişinău în legătură cu susţinerea unui partid în rândul căruia sunt persoane care au fost demise pentru corupţie. Or, pe primele poziţii în lista de candidaţi ai PLDM figurează persoane care au fost declarate corupte chiar şi de Curtea Constituţională din Republica Moldova, a cărei componenţă este formată din cetăţeni ai României”, precizează comunicatul.

Comuniştii susţin că astfel „poate fi pusă la îndoială poziţia fermă exprimată de Iohannis în campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorică, în caz de câştig, de a lupta cu corupţia în ţara sa”.

„În condiţiile în care un preşedinte ales îşi doreşte pentru poporul său să fie eliberat de sub dominaţia clanurilor oligarhice şi a corupţiei ar fi bine ca şi vecinilor săi să le dorească acelaşi lucru.


Preşedintele ales al României a decis altfel, să se implice în treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale şi morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare”, se mai arată în comunicat.

Totodată, PCRM îndeamnă autorităţile electorale de la Chişinău „să nu admită ca în scrutinul parlamentar din 30 noiembrie să fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografică a acestuia şi de statut”.

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a decis să vină la Chişinău, în prima sa vizită după victoria în alegerile prezidenţiale, pentru a transmite un mesaj de susţinere pentru Partidul Liberal Democrat, care face parte din familia Partidului Popular European.

De asemenea, Klaus Iohannis a avut o întrevedere şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.