Percheziţii într-un nou caz de fraudare a CNAS prin decontări de servicii...

Percheziţii într-un nou caz de fraudare a CNAS prin decontări de servicii medicale fantomă UPDATE 2 De unde a pornit ancheta

19
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Timiş au descins, astăzi, în patru locaţii din Timişoara într-un nou dosar în care se anchetează modul în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost fraudată prin decontări ilegale. Anchetatorii percheziţionează sediile firmei Fizio Center SRL pentru a ridica documente. Conform primelor informaţii statul a fost fraudat prin decontarea de servicii care nu au fost niciodată efectuate, iar bazele de date ar fi fost obţinute de la o şcoală de şoferi. Sunt aproximativ 800 de persoane ale căror date fost folosite pentru decontări ilegale – consultaţii, analize. Prejudiciul este de aproape un milion de lei. Vom reveni cu amănunte. 

UPDATE 1 Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timiş şi vizează două persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. „Din cercetări a reieşit că în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, două femei, administratorul şi reprezentantul unei clinici medicale, ar fi fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin raportarea unor servicii medicale fictive şi, ulterior decontarea acestora prin intermediul Casei Judeţene de Sănătate Timiş.


În fapt, cele în cauză sunt bănuite că ar fi raportat şi obţinut decontarea a 800 de consultaţii de planning familial, întocmind în fals documentaţia necesară”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

UPDATE 2 CJAS Timiş a transmis un comunicat de presă în care se arată că descoperirea matrapazlâcurilor s-a făcut în urma unui control efectuat de corpul de control al casei în mai 2014 când au fost descoperite primele decontări fictive. Şocant a fost să se descopere că nu mai puţin de cinci angajaţi ai casei judeţene de asigurări de sănătate apăreau că ar fi beneficiat de serviciile firmei respective, deşi nu au trecut vreodată pe la vreun consult. „În urma controlului CJAS Timis a recuperat  suma de aproximativ 7.300 lei. In luna august 2014, conform legislatiei in vigoare, toate documentele referitoare la acest caz au fost predate Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timis pentru continuarea verificarii tuturor aspectelor de natura penala. In prezent furnizorul în cauză nu se mai află in relatie contractuală cu CJAS Timis pe servicii clinice,  ci doar pe servicii de recuperare medicală”, se arată în comunicatul CJAS Timiş

 

 

 

19 COMENTARII

  1. Domnule Boţa,publicul apreciază ştirile dvs, dar ar trebui să fiţi corect până la capăt.Dacă atunci când se fac percheziţii la cei care lucrează la stat, politiceni sau au funcţii publice daţi nume, de ce la cei de la firme nu se dau nume? Persoanele astea sunt protejate cumva de banii şi poziţia lor socială? Da, este vorba cu siguranţă de d’na Cioca Eugenia soţia d’lui Ionel Cioca de la Cons Auto. Câte nelegiuiri au făcut ăştia numai D’zeu ştie, câte or fi în neregulă şi la şcolile de şoferi.Să înţeleg că au protecţie la polişie că împreună cu poliţia aranjează examenele. Dacă ar fi cercetaţi cum trebuie s’ar vedea că la Cons Auto nu se dau chitanţe la elevi.ANAF’ul ce face, controlează ceva? Ăştia fac evaziune la greu , sunt nişte persoane care se gândesc cum să facă mulţi, mulţi bani.Deci oameni buni ziceţi pe faţă: Rugenia Cioca şi Ionel Cioca Cons Auto şi Fizio Center. Dar au pile sus puse la poliţie şi procurori şi nu păţesc nimic!

  2. Domnule Florin,aveţi multă dreptate. Pe unii care iau 100 de lei îi arestează imediat iar pe şmecherii ăştia de Cioca Jeni Şi Cioca Ionel îi lasă să facă în continuare mârşăvii. Ei au tot dreptul ,sunt de neatins, nişte aroganţi ,mai ales doamna Cioca care pentru bani face orice! Ar fi bine să fie cercetată şi Şcoala Cons Auto că la miile de cursanţi, nu decontează nimic, nu dă facturi.Totul e la negru. Acolo e şi fiul ei Sergiu Cioca care se ocupă tot cu fraudarea. Până când fraţilor, până când mai faceţi nelegiuiri?

  3. De ce stergeti comentariile ca ati luat ceva de la ei v-ati facut analize la Fiziocenter sau scoala de soferi pe gratis? Jeni si Ionel Cioca,
    = frauda

  4. Puteti sa stergeti toate comentariile, lumea stie ca FIZIOCENTER si CONSAUTO sunt firmele lui Cioca Eugenia si Cioca Ionel. Scapa sigur ca sun protejati de politie presa, dna.

  5. Pt aproximativ 800 de deccontari fictive din bani publici nu le faceti nimic ? Le ascundeti identitatea ca JENI SI IONEL CIOCA au delapidat statu cu miliarde cu amandoua firme CONS AUTO SI FIZIO CENTER . ANAF doarme? De ce nu s a sesizat DNA. Ce asteapta?

  6. Eugenia Cioca care a fraudat casa de sanatate folosind falsuri a dat sigur mita la un comisar antifrauda. E sigur ca de-aia nu se mai spune nimic de ea. Toata Timisoara stie ca ea e in spatele fraudei de la fiziocenter si consauto ! DNA, mai multa implicare si in acest caz ,nu doar unii sunt pe prima pagina si altii sunt protejati!

  7. Din cauza fraudei facuta de Cioca Eugenia si Cioca Ionel prin firmele Fiziocenter si Cons Auto, Casa Nationala de Sanatate nu are bani de medicamente pentru bolnavii de cancer.Sa le fie rusine ca au decontat fictiv servicii la 800 de elevi de la scoala de soferi, facand inselaciune, fals si uz de fals prin folosirea unor identitati ale unor oameni care niciodata nu au beneficiat de aceste servicii.

  8. Da, acest caz va ramane uitat. Nimeni nu o sa mai vorbeasca despre el.Frauda masiva la Casa de snatate facuta de Eugenia Cioca nu o sa se mai cerceteze si bolnavii din spitale trebuie sa plateasca tot,medicamente si consumabile. Rusine ca o acoperiti pe aceasta nerusinata de la Fiziocenter si Cons auto.Ati publicat la inceput si acum s-a asternut tacerea! De ce? CARE ESTE INTERESUL?

  9. in dosar e implicata si o doctorita,Furdui,fosta doctorita la politie,care ii tine spatele cu pilele ei la politie si care e in acceasi masura vinovata ca Cioca.La scoala deasemeni nu elibera nimeni nici o chitanta,de 7 ani fac psiho la ei si niciodata nu am primit nici un bon fiscal,nici pt scoala achitata nici pentru cartile cumparate….

  10. Da sa i fie rusine lu Jeni Cioaca si lu Ionel Cioaca nu s au saturat citi bani au facut si fac prin evaziune fiscala la scoala de soferi Cons auto dar au mai si furat un milion de euro de la Casa de sanatate Timis prin decontari fictive prin inselaciune cu consecinte deosebit de grave furind banii de la bolnavii de cancer RUSINE SA VA FIE ar trebui SA FITI ARESTATI NESIMTITILOR si HAPSINILOR Va vine rindul ca se va termina si cu protectia platita prin mita a voastra coruptilor

  11. Sa le fie rusine la Cioca Eugenia si Cioca Ionel de la Fiziocenter si Consauto pentru ce au facut. Au luat din banii bolnavilor.Sa le aduca Mosu de sarbarori o pereche de catuse, ca bani au luat destui de la bolnavi! Rusine hotilor!!!

  12. La hotii astia nu le mai ajug banii nici cand au bani de nu mai stiu ce sa faca cu ei.D-na Furdui Georgeta,care acum se afla in cardasie cu Cioca Jeni si Ionel,este fosta d,na Dr.la IPJ Timis,avansata in 2000 la gradul de colonel !!!!! Ce ti-ai mai putea dori cand ai pensie de colonel ? Iata dovada ,din 1 august 2000 (ziarul Agenda )
    Prima zi a acestei luni a adus pentru o serie de ofiţeri de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş râvnitele avansări în grad la termen: de la locotenent-colonel la colonel – Georgeta Victoria Furdui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.