Personajele din picturile lui Câlția, gata să pășească pe catwalk. Ce legătură...

Personajele din picturile lui Câlția, gata să pășească pe catwalk. Ce legătură au cu marii designeri ai lumii

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul expoziţiei artistului Ştefan Câlţia de la muzeul de artă, care mai poate fi vizitată până în 5 decembrie, fashion stylistul Marian Pălie va susţine sâmbătă de la ora 18,00, în Sala Barocă, o conferinţă intitulată „Ştefan Câlţia: Ready To Wear”, în care analizează vestimentaţia personajelor din lucrările pictorului. „Veşmântul a fost şi este un reper cultural care poate releva adevăruri bine ascunse. Veşmântul este elementul care relevă şi susţine lumea interioară a oricărui personaj. De acum dar şi de altă dată. Personajele din picturile lui Ştefan Câlţia sunt <<susţinute>> şi definite în imponderabilitate mai ales de veşmânt.


Moda contemporană, oricât de bizar ar părea, îşi propune acelaşi lucru. Personajele dinamice din tablourile lui Ştefan Câlţia sunt într-o simetrie perfectă cu modelele de catwalk prezentate în show-urile unor designeri contemporani precum Alexander McQueen, Dries Van Noten, Raf Simons/Dior, Iris Van Herpen etc. Toate aceste lucruri nu definesc decât un singur aspect: veşmântul, interpretat corect, este o formă de comunicare şi putere pe care nu o (mai) putem ignora” este de părere fashion stylistul.

Marian Pălie este absolvent al Facultăţii de Teologie Didactică Romano-Catolică din Bucureşti şi al programului de master Strategii de Modă şi Costum de la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti. Din anul 2004 colaborează cu cele mai importante reviste de modă din România iar din 2010 este freelancer şi oferă consultanţă pentru o serie de branduri româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.