Poliţia de Frontieră, o nouă operaţiune care-i vizează pe cămătarii din Timişoara...

Poliţia de Frontieră, o nouă operaţiune care-i vizează pe cămătarii din Timişoara UPDATE 1 Cine sunt cei vizaţi

11
DISTRIBUIȚI

Locuinţele membrilor unei grupări de cămătari sunt percheziţionate, în această dimineaţă, într-un dosar al DIICOT de către poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, care beneficiază de sprijinul celor de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. Operaţiuniile s-au declanşat simultan, la ora 6, în Timişoara şi Ghiroda. Este pentru a doua oară când procurorii DIICOT  au decis să-i delege pe cei de la Poliţia de Frontieră şi nu pe cei de la Crimă Organizată pentru a face cercetări într-un dosar de cămătărie.

camatarie 1

Pentru a-şi atrage victimele, suspecţii le ofereau, în primă fază, contracte cu clauze convenabile, acestea fiind modificate ulterior – termenele de restituire erau micşorate, se măreau dobânzile, se solicitau noi garanţii imobiliare şi apăreau persoane necunoscute cre susţineau că sunt cei care au dat, de fapt banii, şi cereau, la rândul lor, noi garanţii.


Victimele care intrau în acest carusel ajungeau, în final, să nu mai poată plăti şi să piardă casele sau locuinţele pe care le-au lăsat garanţie, fiind executate silit. După ce erau vândute casele ămprumutaţilor, cămătarii foloseau sumele obţinute pentru noi împrumuturi, Prejudiciul se ridică la aproximativ 500.000 de euro. Anchetatorii suspectează şi faptul că o parte din sumele obţinute ar fi fost spălate printr-un circuit financiar în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale în care sunt acţionari un cetăţean italian şi un român de origine siriană, patronul mai multor case de schimb valutar. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Printre cei ridicaţi pentru a fi duşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara se află Aurel Bulucea, Radu Benea şi Nicolae Nacov.

11 COMENTARII

  1. Hallo baliverne,
    Benea Radu-Carpinisan este nasul de casatorie a lui Bolbos Florin adjuct la IJP timis
    REVENITIVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Despre ce vorbim ???????

  2. Hallo baliverne,
    Benea Radu-Carpinisan este nasul de casatorie a lui Bolbos Florin adjuct la IJP timis
    REVENITIVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Despre ce vorbim ???????

    Daca sunteti destepti verificati in ce imprejurari a cumparat Bolbos apartamentul de la Benea !!

  3. Ar trebui sa intervina pentru Benea finul lui “Bolbos” si pentru Cadere “unchiul” Nita
    Ca asa merg lucrurile in orasul nostru frumos de pe Bega

  4. Bravo lor politistilor !!!!
    Rusinica in continuare si constant celor de la politia nationala!
    P.S. Alta poza nu ati gasit??? Cel mai slab si idiot ofiter si o tarfulita…agenta „MADE IN Mehadinti”

  5. Poza cu cel mai incompetent lucrator din MAI. E o rusine pt institutie. E un agramat. Pt el limba romana este limba straina. Asta trebuie concediat, nu mutat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.