Povești, arome, lumini feerice și cadouri speciale la cele mai mari târguri...

Povești, arome, lumini feerice și cadouri speciale la cele mai mari târguri de Crăciun. Care sunt cele mai apropiate de Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-206394248">

Crăciunul parcă nu e la fel dacă nu vizitezi un târg specific, într-un oraș european. Nimic nu s ecompară cu Piața de Crăciun din Viena. Cu aromele târgului din Budapesta sau ”Plaisirs d’hiver” din capital Belgiei. Peste tot ai parte de de decoruri spectaculoase bunătăți și arome imposibil de ratat. Nimic nu poate fi mai frumos, în asteptarea Crăciunului, decât o mini-vacanță, de week-end măcar, la unul dintre târgurile de Crăciun ”consecrate”: Viena, Praga, Budapesta, Paris, Berlin.

Amatorii de bere și Crăciun bavarez sunt așteptați la Munchen până în Ajun. La Berlin se organizează 50 de târguri de Crăciun, în timp ce la  Bruxelles Târgul de Crăciun ”Plaisirs d*hiver” este deschis din acest week-end până pe 5 ianuarie, având peste 250 de standuri desfășurate și o lungime dedoi kilometri.

Cel mai aproape de Timișoara, la numai trei ore distanță, cu mașina, Piața de Crăciun din Budapesta a fost deja deschisă și va sta astfel până pe 30 decembrie. În 2008, Sunday Sun, scria că e ”cel mai frumos târg din Europa”. În Vorosmarty ter sunt peste 150 de cabane din lemn unde găsești artă tradițională, bijuterii, dulciuri și preparate gastronomce de excepție. Nu lipsesc spectacolele cu dansuri populare, sau de teatru de păpuși.

Numai vreo 200 de kilometric mai departe, la Viena, Târgul de Crăciun are o tradiție de peste 700 de ani și se desfășoară într-o atmosferă de poveste amenajată chiar în față primăriei vieneze. ține până pe 24 decembrie. Este, de asemenea, considerat unul dn cele mai frumaose târguri de crăciun din lume. La sutele de căsuțe decorate cu ghirlande de brad împodobite cu fructe se vinde grog, vin fiert, dulciuri tradiționale, jucării. Oamenii poartă costume tiroleze și întâmpina milioane de turiști din întreagă lume în fiecare an. Pe toată durata târgului, vor avea loc concerte, dar și workshop-uri pentru copiii.

La Praga, târgul de Crăciun începe chiar azi și ține până pe 12 ianuarie 2014. Vanichi trh, adică Țara minunilor, e amenajat în Piața Orașului Vechi, plin de culoare și de lumini fantastice. Cabanele din lemn, colorate în nuanțe vii atrag prin produsele tradiționale din Cehia: cristal de Boemia, lumânări parfumate, jucării și ornamente de Crăciun din lemn, bijuterii lucrate manual, pălării, eșarfe sau păpuși tradiționale. Pe parcursul târgului există un program de concerte de colinde și dansuri populare.

La Paris sunt deschise în această perioadă mai multe târguri de Crăciun, până pe 5 ianuarie. Acestea sunt unele dintre cele mai vechi târguri din Europa, având o tradiție încă din secolul al XIV-lea. Orașul luminilor are târguri dintr-un capăt în altul, de la Saint- Germain-des-Pres până în Satul Disney, cu preparate culinare tradiționale, ornamente de brad, dar și alte inspirate posbile cadouri de Crăciun. Pe Champs Elysees se găsește cea ma mare piață de Crăciun din Paris, până în sensul giratoriu de la Place de la Concorde, numărând peste 300 de standuri din lemn sculptat cu ornamente de sezon.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.