Pregătiți-vă de vacanța de iarnă! Muntele Semenic este destinația perfectă pentru o...

Pregătiți-vă de vacanța de iarnă! Muntele Semenic este destinația perfectă pentru o ieșire de weekend FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1916525577">

Zăpada timpurie din acest an îndreptăţeşte pregătirile pentru sezonul turismului montan de iarnă şi a „sporturilor albe”  specifice acestui anotimp iar staţiunile din Caraş-Severin, aflate la o distanţă de aproximativ 150 de kilometri de Timişoara, îşi aşteaptă vizitatorii cu numeroase oferte, căci zona este foarte frecventată de bănăţeni.

O destinaţie cunoscută şi atractivă este muntele Semenic supranumit „acoperişul Banatului”, cu cel mai înalt vârf de aproape 1.500 de metri, unde zăpada este abundentă, cade devreme şi ţine până târziu, aproape de primăvară, grosimea medie a stratului de zăpadă fiind de 60-80 de centimetri. Pe platoul Semenic, în apropierea vârfurilor Piatra Goznei, Nedeia şi Semenic, la o altitudine de aproximativ 1.400 de metri, se află staţiunea turistică, unde sunt amenajaţi cinki kilometri de pârtie. Există pârtii de ski pentru începători, altele cu dificultate medie şi pârtii de mare dificultate, pentru slalom, mai lungi şi la înălţime mai mare. În staţiune există, de asemenea, piste amenajate pentru  snowboard iar dacă zăpada se lasă aşteptată, se pot face drumeţii, plimbări în pădurile nesfârşite care înconjoară staţiunea, mountain-biking, zbor cu parapanta, se poate pescui în râurile care izvorăsc din munţi sau se pot vizita peşterile din Cheile Caraşului. Pentru cei care doresc să facă o escapadă în munţi pentru un sfârşit de săptămână sau să petreacă  un sejur mai lung, în întreaga zonă există numeroase pensiuni, cabane şi complexe turistice, de unde sunt accesibile toate atracţiile turistice ale zonei.

La poalele Semenicului se află câteva mici staţiuni montane şi sate cu tradiţie turistică, printre care Văliug, Crivaia, Gărâna, Trei Ape, lacurile de acumulare din împrejurimi, baze de agrement sau terenuri de sport. Crivaia este o staţiune balneoclimaterică aflată la o altitudine de 650 de metri, al cărei aer este recomandat în tratarea şi recuperarea nevrozelor astenice, a unor afecţiuni endocrine şi respiratorii.

Nu departe de aceste aşezări se află parcul naţional Semenic-Cheile Caraşului, în care se află şapte rezervaţii naturale şi arii protejate, un adevărat muzeu al naturii cu o suprafaţă de peste 36.000 de hectare şi trasee turistice cu o lungime de peste 115 kilometri.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.