PREMIERĂ Al doilea robot din Europa pentru tratamentul chirurgical al cancerelor abdominale...

PREMIERĂ Al doilea robot din Europa pentru tratamentul chirurgical al cancerelor abdominale va fi utilizat de medicii de la „Județean”. Ce proiect ambițios se derulează

0
DISTRIBUIȚI

Proiect de milioane de euro derulat la Spitalul Județean Timișoara, de care vor beneficia pacienții care suferă de cancere abdominale ce trec pragul unității medicale. Din primăvara anului viitor, Clinica II Chirurgie va avea un robot de ultimă generație, cu care medicii vor putea realiza mult mai ușor operații laparoscopice. Robotul costă peste 1,5 milioane de euro și va fi achiziționat în cadrul unui proiect european de patru milioane de euro.

Lazăr Fulger, șeful Clinicii II Chirurgie, a ținut să precizeze că la proiectul în cadrul căruia va fi achiziționat robotul s-a lucrat aproape un an și jumătate. Potrivit medicului, imediat ce robotul va ajunge la Spitalul Județean Timișoara, chirurgii care vor opera cu acesta vor fi instruiți.


„Proiectul pe care-l avem la Clinica II Chirurgie este un proiect extrem de ambițios, un proiect care ne va aduce într-un club extrem de select al chirurgiei minim-invazive, chirurgia robotică. Robotul permite performanțe mult mai mari și lucrurile sunt destul de avansate. Am semnat contractul, pe SEAP s-au pus caietele de licitație și probabil că în primăvară robotul va fi în Timișoara. Este un robot de ultimă generație, extrem de performant, în Europa mai este un singur robot de acest gen”, a explicat Lazăr Fulger.

În cadrul proiectului european intitulat ROBOCAPE (Studiu multicentric privind utilizarea abordului robotic în corelarea scăderii nivelului de adipokine circulante din obezitate cu riscul apariției cancerului pelvin) va fi realizat și un laborator de anatomie patologică dotat cu aparatura necesată pentru studiul tumorilor maligne și un laborator pentru prelevări endoscopice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.