Premierii Ponta şi Vucic au inaugurat punctul de trecere a frontierei Lunga...

Premierii Ponta şi Vucic au inaugurat punctul de trecere a frontierei Lunga – Nakovo cu măsuri de securitate sporite în partea română GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile române au luat măsuri de securitate sporite pentru a evita orice fel de incident la inaugurarea trecerii de frontieră Lunga – Nakovo unde au participat premierul Victor Ponta și premierul sârb Aleksandar Vucic. În partea română, de la Comloșu Mare și până-n graniță, aproape că nu a fost colț de stradă unde să nu fie polițiști la vedere. Zona a fost împânzită și de jandarmi, SPP-iști sau angajați ai serviciilor secrete. În micul puct de trecere a frontierei au fost masaţi şi jandarmi în civil care au completat decorul cu localnicii veniţi din sat să vadă ceremonia.  „Este o întâlnire la nivel internațional. Nu putem risca absolut nimic”, au explicat oficialii români. Alături de Ponta, la Lunga, au venit toți șefii Internelor, de la vicepremierul Gabriel Oprea, până la șeful Poliției de Frontieră. Victor Ponta a venit cu elicopterul și și-a făcut apariția din partea sârbă a frontierei. Acesta a primit raportul de la șeful Poliției de Frontieră Române înainte de dunga roșie, în Serbia. Fiecare prim-ministru a tăiat panglica de pe teritoriul tării sale, după care s-au îmbrățișat.

Premierul Victor Ponta a declarat că „întotdeauna am avut doi prieteni siguri – Serbia și Marea Neagră. Vreau ca pentru Serbia, România să fie cel mai bun prieten din Uniunea Europeană și Europa nu va fi întreagă până când Serbia și celelalte țări din această regiune nu vor fi parte a Uniunii Europene. Ne unește multe lucruri, dar ne desparte o frontieră pe care acum vrem să o facem cât mai ușor de trecut. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au lucrat ca aceste trei puncte de trecere a frontierei (n.r. Lunga, Valcani, Foeni) să poată fi deschise astăzi”.

Primul ministru român a asigurat că „vreau să legăm România de Serbia prin infrastructură, prin relații economice.


Există proiecte pe care trebuie să le dezvoltăm împreună. Un proiect pe care l-am gândit împreună cu primul ministru Vucic și pe care îl vom pune în aplicare al unei autostrăzi între Belgrad și Timișoara, pentru a ușura relațiile economice Împreună români și sârbi vom fi întotdeauna mai puternici și mai respectați”, a spus premierul Victor Ponta.

Premierul Alexandar Vucic a explicat că sârbii așteaptă de 20 de ani deschiderea acestui punct de frontieră. „Până în 2004 a funcționat aici un punct de mic trafic, după care s-a închis. Faptul că astăzi s-a deschis un punct de trecere al frontierei de stat internațional pentru călători și marfă, va contribui nu numai la scurtarea drumului, ci și la apropierea celor două popoare. În urmă cu zece luni Guvernul lui Victor Ponta și Guvernul Republicii Serbia a primit această sarcină de a deschide cele trei puncte și am reușit să realizăm acest lucru, fiind un mare succes pentru noi. Sper ca prietenia dintre România și Serbia să devină trainică și relațiile să se îmbunătățească. Îi mulțumesc deosebit și sper ca peste 10 zile să devină președintele acestei țări”, a declarat premierul sârb, Aleksandar Vucic. Când a auzit de urarea, Victor Ponta a zâmbit fâstâcit. La final, cei doi premieri au semnat în cartea de onoare, nu înainte ca Ponta să-i prezinte un Duster aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române şi să laude preţul mic al maşinii de teren.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.