Primarul Nicolae Robu şi organizatorul festivalului de Jazz de la Gărâna au...

Primarul Nicolae Robu şi organizatorul festivalului de Jazz de la Gărâna au făcut pace. Ce obiecţii au avut consilierii locali vizavi de finanţarea pentru Timişoara Jazz

0
DISTRIBUIȚI

Discuţii ample în plenul CLT de ieri, pe marginea finanţării festivalului Timişoara Jazz.

Consilierul independent Bogdan Herzog a comentat că „în zonă avem deja două festivaluri de jazz, ambele se desfăşoară vara. Mă gândeam dacă chiar este nevoie de acest al treilea festival. Înţeleg că au fost şi ediţii anterioare. Dacă este o iniţiativă privată, se poate ţine oricând. Dacă nu, de ce este nevoie de bani? Vreau să ştiu şi dacă evenimentul este inclus în programul Casei de Cultură la evenimente culturale”.

Viceprimarul Dan Daiconu a replicat că „este vorba despre festivalul de Jazz din cursul iernii, eveniment care este organizat de domnul Giura.


Susţinerea pe care o acordăm este una punctuală, pentru acest an. Sumele provin din economii din cadrul altor evenimente. Din punct de vedere al strategiei culturale acesta va fi implicat de anul viitor începând cu lansarea concursului de concepte. Nu a fost inclus pe agenda Casei de Cultură”.

După ce consilerul PDL Simion Moşiu a atenţionat că este necesar să se afle dacă există finanţări şi din altă parte pentru ca festivalul să aibă loc, proiectul a fost votat. Astfel, Jazz Timişoara a fost introdus pe agenda culturală şi a primit suma de 25.000 de lei.

„Ştiu de intenţia Primăriei de a susţine acest festival. N-am ştiut că se va discuta atât de repede acest sprijin. Graba asta e un semn că intenţiile Primăriei sunt cât se poate de bune. Mă bucur că Primăria va sprijini acest festival, care a însemnat ceva pentru Timişoara. Va fi a 7-a ediţie a Festivalului. Anul trecut nu s-a ţinut, din cauza faptului că am fost în spital“, ne-a declarat, ieri, Marius Giura, organizatorul Timișoara Jazz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.