PROTEST „Începe Revoluția la Timișoara”, mesajul timișorenilor care ies din nou în...

PROTEST „Începe Revoluția la Timișoara”, mesajul timișorenilor care ies din nou în stradă. Vezi la ce oră UPDATE 10 Protestul s-a încheiat FOTO şi VIDEO

12
DISTRIBUIȚI

Timișorenii ies în stradă, astăzi, nemulțumiți fiind de faptul că românii din diaspora stau la coadă ca să voteze și în turul doi al alegerilor prezidențiale. Astfel, astăzi, de la ora 15.00, în Piața Operei este anunțat pe Facebook un nou protest. „Azi la 15.00, începe Revoluția la Timișoara! Oficial! Diaspora blocată! Mobilizare generală pentru ora 15.00 în Piața Operei! Jos Comuniștii”, a scris unul dintre organizatori pe rețeaua de socializare.

Organizatorii protestului din Timișoara îi încurajează pe români să iasă la vot „pentru mine, pentru tine, pentru copiii tăi. Ieși la vot pentru a da o lecție clasei politice care te ignoră. Ieși la vot pentru cei care au murit în ’89 tocmai ca tu să ai azi libertatea de a alege. Ieși la vot pentru a arăta că vrei o schimbare, nu doar promisiuni deșarte. Ieși la vot! Nu alege să nu alegi! Ieși la vot pentru că e dreptul tău, nu e o „lozincă”.

UPDATE 1 La ora 14,20, în faţa clădirii Operei din Timişoara au apărut mai mulţi tineri, unul dintre aceştia susţinând că „nu este normal să nu se poată vota în diasporă, să împiedici oamenii să aleagă”. Mai multe pancarte cu mesaje anti-Ponta au fost puse în spatele afişelor care anunţă spectacolele din următoarea perioadă. Se estimează că vor veni aproximativ 500 de persoane la protest.

UPDATE 2 La ora 15:20, în Piața Operei s-au adunat aproximativ 20 de persoane, printre primii sosiți fiind unii dintre cei care s-au aflat la prostestele anti-Ponta de zilele trecute în primele rânduri. Tinerii au scandat de câteva ori „Lăsați-i să voteze!” și „Timișoara!”, iar acum își pregătesc mai multe pancarte. Deocamdată în zonă nu este nici un echipaj de poliție sau jandarmi.

UPDATE 3 În piaţă sunt aproximat 15 persoane care stau cu steaguri şi pancarte în mâini, chiar dacă bate vântul şi a picurat. Printre cei sosiţi se află şi Edwin Sebastian Marc, iniţiatorul primului miting anti-Ponta de la Timişoara. În parcarea de lângă clădirea Modex a apărut o maşină de la secţia 1, poliţiştii fiind în permanenţă cu ochii pe piaţă.

UPDATE 4 Cei 15 demonstranți continuă. la 17,30, să scandeze în centrul Timișoarei și se învârt în cerc, încercând să se încălzească. „Diaspora” şi „Lăsaţi-i să voteze” strigă aceştia, Trecătorii nu se opresc pentru a se alătura demonstraţiei.

UPDATE 5 Pe rețelele de socializare, tot mai mulți timișoreni spun că la ora 21:00 vor ieși în număr mare în Piața Victoriei, pentru a afla împreună rezultatele exit-poll-urilor.

UPDATE 6 Numărul protestatarilor a ajuns la aproape 50 de persoane. Demonstranții le scandează celor de la balconul Operei, veniți la spectacol, „Voi vreți cultură ei vor dictatură” Nu stați în balcoane, că muriți de foame”, „DNA să vină să vă ia”, „Nu vă mai holbați, haideți și strigați”.

UPDATE  7 La ora 21.20, în Piaţa Operei sunt aproximativ 250 de persoane care scandează „Jos Ponta”, „Aţi furat, noi am votat”, „Încă o revoluţie pentru constituţie” şi „Demisia”.

UPDATE 8 Aproximativ 1.000 de timișoreni sunt acum în Piața Victoriei, la ora 22.00.


Se cântă „Deșteaptă-te române” și se strigă „Jos Guvernul” și „Nu vă fie frică, Micky Mouse pică”. În zonă s-au înmulțit forțele de ordine, care stau în zonele laterale ale pieței.

UPDATE 9 Protestatarii părăsesc în acest moment Piața Victoriei (ora 22:55) și se îndreaptă spre Catedrală.

UPDATE 10 Demonstranţii au rămas în piaţă şi s-au întors  în faţa Operei, scandând „Jos guvernul Ponta”. Apropae de miezul nopţii, demonstranţii au început să plece spre casă

 

 

12 COMENTARII

  1. In general timisorenii inteleg bunul mers al lucrurilor,insa „este unii” care vor sa fie mai destepti decit sint. Daca faci o lecturare a legii, vezi CLAR, cum e adevarul legat de sectiile de votare din afara tarii si de numarul votantilor din perioadele anterioare. Ce vad acum , e o prosteala a unora. Unde-i lege nu-i tocmeala!

    • George ce vrei totusi sa spui ca te exprimi cam codificat si nu fte CLAR? Care e ptr tine ‘bunul mers al lucrurilor’ pe care timisorenii il inteleg, lecturarea carei legi vrei sa o facem, si care e adevarul legat de sectiile de votare? Dupa ce ne explici asta, poate aflam si care e ‘prosteala’ unora din despteptaciunea altora. Probabil doresti sa spui ca legea nu permite suplimentarea nr-ului de sectii de votare – gresit; ai cazut testul de cultura generala. Ia loc, nota 2.

  2. Bandele Crimei Organizate PSD
    au pus deja calcaiul plin de sangele mortilor din perioada comunista, pe gatul Romaniei. Sansa de nu se repeta este sa iesim masiv pe strazi. 25 de ani de existenta a PCR sub denumirile diabolice de FSN sau PSD trebuiesc sterse, demolandu-le structurile politice si sediile!

    • Las-o in sange frate..cred ca esti dus rau..sange,..revolutie..habar nu ai ..cred ca numai ai auzit de revolutie.. …asa este ..e o mare prosteala..cei cativa o pun de o frectie iar apoi se sfarseste cu bere….am fost si eu la miting cu dorinta clara de a protesta..dar odata ajuns acolo nu am mai inteles pt ce….nu vreau sa ma confund cu o parte dintre cei care nu au ce face acasa…

    • Tot guvernul si Parlamentul trebuie skimbat si apoi posibil ca se va realiza ceva puțin mai bine

  3. Vreau sa va explic in 2 cuvinte cine sunt acesti 4 pacalici frustrati din Hateg… acesti nerealizati din cauza regimurilor in care au trait dar nu au muncit si-au dorit si ei functii si au batut la usa mai multor partide cu mana intinsa … de cand s-au nascut au fost in campanie electorala , niste atarnache care necesita mila si eventual 2-3 lei de o cafea

  4. Romani,faceti minimum de efort si iesiti la vot! Noi nu stam la cozile nesfarsite la care trebuie sa reziste fratii din diaspora.Sa le dovedim tuturor romanilor ca suntem uniti,si ca sacrificiul lor nu e inutil, chiar daca ciuma rosie nu ii vor lasa pe toti sa voteze.Ei trimit miliarde de euro munciti cu truda,iar noi trebuie sa le dovedim ca nu mai vrem comunism.VOTATI PENTRU DEMOCRATIE!!!!RESPECT DIASPORA!!!

  5. Dar timisorenii astia nu ies cand drumurile sunt pline de gropi, cand te rupe spaga prin spitale, cand toti sunt smecheri pe banii statului, etc. Mult succes, urmatoarea iesire s-o faceti pentru orice moft al vreunui care va instiga, la fel ca-n 89, se prea poate sa fiti cei mai botanisti din tara.

  6. vom fi ca pe vremuri …sclavi …romanii se complac in situație…de aceea nu ies in strada…Rușine celor care nu se alătura timișorenilor …daca eram acasa cu siguranța ma alăturăm chiar daca sunt dintr-un oraș vecin al lor..bravo celor ce își striga drepturile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.