RAR face controale pentru a depista vehiculele pericol în trafic. Ce probleme...

RAR face controale pentru a depista vehiculele pericol în trafic. Ce probleme au constatat

2
DISTRIBUIȚI

Împreună cu Poliția Rutieră, reprezentanții Registrului Auto Român caută să scoată din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. Astfel sunt organizate zilnic controale tehnice în trafic.

De la începutul anului au fost verificate aproape 2.000 de vehicule, în Timiș, iar trei dintre acestea s-a dovedit că prezentau pericol iminent de accident. ”În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.


La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic, la nivelul județului Timiș, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliția Rutieră a reținut 551 de certificate de înmatriculare, 1 permis de conducere și au fost aplicate 606 amenzi. Menționăm că sancțiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte”, au transmis reprezentanții RAR.

Ca urmare a acelorași controale s-a constatat că 32,59% dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme în cazul a 19,25% le funcționau prost dispozitivele de iluminare și semnalizare, șasiul, caroseria sau pneurile nu erau corespunzătoare, ori aveau defecțiuni la sistemul de frânare. Alte 15, 15 procente depășeau nivelul maxim admis de poluare.

2 COMENTARII

  1. Cele mai mari pericole se pare ca sunt cu acele camioane cu remorca ce transporta ilegal lemne si stiu ce spun care vin din zona FAGET si ocolesc Timisoara pe centura de la calea Lugoj spre calea Lipovei mai ales seara cind nu se observa.CAD LEMNE din camion pentru ca nu sunt legate bine si scot un fum de te inneaca. DACA controalele ARR si POLITIA RUTIERA se fac NUMAI pentru a GREBLA mai bine nu le facem ca motorina costa bani. CREDETIMA CA STIU CE SPUN !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.