Reabilitarea clădirilor istorice cu bani de la bugetul local, ilegală. De ce...

Reabilitarea clădirilor istorice cu bani de la bugetul local, ilegală. De ce le dă primarul Robu întâlnire parlamentarilor de Timiş

2
DISTRIBUIȚI

Primarul și consilierii locali din Timișoara, pe lungimi de undă diferite: după ce consilierii adoptaseră o hotărâre care prevede ajutorarea proprietarilor de clădiri istorice cu bani de la bugetul local pentru reabilitarea clădirilor istorice, acum edilul şef spune că această hotârâre nu este legală.

„Am lansat o invitație către parlamentarii de Timiş să vină la o întâlnire vineri de la ora 13.00 la primărie. Vreau să discutăm lucruri diverse pe care le vom considera şi eu şi ei că sunt de interes pentru Timişoara, dar şi două lucruri punctuale. Vreau să le cer să aibă propuneri legislative pe de o parte cu referire la Codul Fiscal şi pe de altă parte cu privire la legislaţia pe baza căreia să putem contribui cu bani publici la reabilitarea clădirilor istorice care nu aparţin municipalităţii.


Legislaţia existentă pe această speţă crează probleme deja am primit semnale că nu e corect să contribuim cu acea cotă parte de 20% pe care noi am asumat-o prin intermediul consilierilor locali la reabilitarea clădirilor istorice. Am primit semnale că nu ar fi în regulă să recuperăm acei bani în termen de zece ani de zile. Vreau să le cer parlamentarilor să facă amendamente la acele legi, ca să se spună foarte clar că administraţiile publice locale pot contribui cu bani de la bugetul local”, a spus Robu.

Edilul a mai completat că juriştii din primărie s-au sesizat doar atunci când legea a trebuit să fie aplicată. Mai mult, Robu susţine că va cere amendarea şi legii şi pentru ca muncipalitatea să poată interveni cu lucrări şi apoi banii să fie receuperaţi de la proprietari, deoarece momentan legislaţia permite de doar amendarea proprietarilor care nu îşi îngrijesc clădirile.

2 COMENTARII

  1. despre a face:
    a desena o dunga cu vopsea pe un spatiu(probabil de pe vremea lui Ceausescu) nu inseamna ca ai facut o pista pentru biciclete. Inseamna doar ca ai facut o dunga cu vopsea. Atit. Asadar, treceti la meritele administratiei: a facut dungi. Lungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.