Rectorul Universității de Vest din Timișoara, dezamăgit de Guvern. Când crede că...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, dezamăgit de Guvern. Când crede că va fi finalizat noul cămin de lux din Complexul Studențesc

2
DISTRIBUIȚI

Guvernul Ponta nu a uitat doar Primăria Timișoara, așa cum spune răspicat Nicolae Robu, ci și Universitatea de Vest, atunci când vine vorba de alocări de fonduri. Acest lucru este recunoscut chiar de rectorul universității timișorene, Marilen Pirtea, care este dezamăgit de faptul că noul cămin de lux al UVT, din Complexul Studențesc, nu se poate realiza pentru că guvernanții au „uitat” să mai aloce fonduri.

Astfel, Ministerul Educației Naționale a alocat doar 1,5 milioane de lei când au început lucrările, adică în vara anului 2013, și cam atât. „Sperăm ca noua politică și strategie educațională în România să se aplece mult mai mult asupra Universității de Vest din Timișoara, asupra învățământului în general, și să fim mult mai susținuți în ceea ce facem la universitate în toate proiectele noastre. În ultimul timp nu am primit fonduri, ne-am descurcat pe picioare proprii”, a afirmat, astăzi, Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara crede că, în cazul în care se vor primi fonduri pentru realizarea noului cămin la fel ca până acum, clădirea va fi finalizată în 20 de ani, la fel ca noua Bibliotecă a Universității Politehnica.


„Mai avem de lucru la cămin cât mai aveam și acum câteva luni de zile. Cu siguranță, în momentul în care vom primi bani, vom continua lucrările. Dar așa cum am văzut la Politehnică, noua clădire a bibliotecii care a fost aniversată nu de mult a fost începută undeva în 1996 și, după eforturi repetate, Timișoara are o nouă bibliotecă. Mi-aș dori ca în acest mandat să termin acest cămin, probabil nu se va realiza, dar cu siguranță el se va finaliza la un moment dat de către mine sau de către altcineva, dar e important că va exista și Timișoara va beneficia de el”, a mai precizat Marilen Pirtea.

Căminul de lux al Universității de Vest ar urma să găzduiască aproape 700 de studenţi, care vor locui în camere cu baie şi bucătărie proprie. De asemenea, în noua locaţie ar urma să fie amenajate spaţii comerciale, salon de coafură şi frizerie, sală de fitness, spaţii de recreere şi parcare subterană. Universitatea de Vest are nevoie de nu mai puțin de 16 milioane de euro pentru realizarea căminului.

2 COMENTARII

  1. Doamna, domnisoara Marilen Pirt,se spune prin efortuturi proprii, lasa picioarele, de ce nu donezi o parte din salariu si din alte taxe daca vrei saloane SPA la studenti? Mai bine trimite-i la saloane de masaj adevarat daca au bani si vor avea si finalizare. Lasa lamentarile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.