Rectorul Universității de Vest din Timișoara îi încurajează pe tineri să meargă...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara îi încurajează pe tineri să meargă la vot duminică: „Este o obligație morală”

2
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, îi încurajează pe tineri și pe studenți să meargă la vot duminică, când are loc turul doi al alegerilor prezidențiale.

Rectorul universității timișorene este de părere că este important ca fiecare dintre noi să ne exercităm acest drept, mai ales că în urmă cu 25 de ani s-a murit pentru asta. „Este o obligație morală, aș spune eu, de a ne exercita dreptul de a vota. Am mai spus-o și o mai spun, acum 25 de ani, număr care nu este de neglijat, alți tineri au murit la Timișoara și la București pentru ca noi să putem să facem acest lucru.


De aceea, poate că moral este obligația noastră a tuturor să mergem la vot duminică”, a ținut să precizeze Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara a comentat și decizia Guvernului de a acorda două zile libere studenților, vineri și luni, pentru a putea vota în localitatea de domiciliu. „Am primit o informare de la Ministerul Educației Naționale în care ni se spune că studenții într-adevăr vor avea două zile libere, urmând ca orele să fie recuperate după un orar care va fi stabilit. Nu cred că este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria României. De aceea, cine dorește să voteze, are posibilitatea, are ocazia. Că o face în centrele universitare, că o face acasă, până la urmă e important să o facă”, a mai precizat rectorul Pirtea.

2 COMENTARII

  1. Felicitari domnule profesor!
    …pt. faptul ca nu va implicati politic, si ramaneti pur si simplu …PROFESOR !!! (fara alte partizanate declarate).
    spun asta ca pana si biserica prin chiar reprezentantii sai de frunte a inteles sa se implice in mizeriile morale ale actualei campanii electorale. Din fericire, spre disperarea analistilor si comentatorilor de orice culoare, si chiar a prezidentiabililor care si-au sustinut pozitiile mai mult decat agresiv si individualist, pana la urma Duminica ROMANII de rand isi vor impune cu forta maxima preferintele. SA FIE CLAR !!!
    Dumnezeu sa-i ocroteasca pe romani!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.