Recunoaştere pentru trupele timişorene Implant Pentru Refuz şi Sebastian Spanache Trio. Vezi...

Recunoaştere pentru trupele timişorene Implant Pentru Refuz şi Sebastian Spanache Trio. Vezi ce muzicieni au câştigat „albumul anului” la premiile revistei Sunete

0
DISTRIBUIȚI

Sebastian Spanache Trio şi Implant Pentru Refuz au fost printre laureați la premiile revistei Sunete, care au avut loc la Bucureşti, votanţii acestor distincţii fiind exclusiv persoane din industria muzicală (case de discuri, radio, tv, presă scrisă, online, artişti sau organizatori evenimente).

Timişorenii de la Implant Pentru Refuz au câştigat la categoria Best Rock, surclasând formaţii ca Luna Amară, Coma, Days of Confusion, OCS, Toulouse Lautrec şi Viţa de Vie. Formaţia timişoreană a lansat în acest an o campanie de strângere de fonduri pentru apariţia viitorului lor disc, Cartography. Campania a strâns 7.165 de euro din partea fanilor, suma fiind mai mare decât cea pe care artiştii şi-au propus să strângă, adică 6.000 de euro.

Muzicienii care alcătuiesc trupa Sebastian Spanache Trio au câştigat la categoria Best Album pentru discul  „A Pasha’s Abstinence. Celelelalte albume care au concurat în această categorie au fost Alexandrina – Flori de spin; Subcarpati – Pielea de găină; Byron – Melancolic; Grimus – Emergence; Theory of Mind – Theory of Mind şi Shadowbox – 100Hz. „A Pasha’s Abstinence” este al doilea album de studio al artiștilor timișoreni, a fost lansat în luna aprilie a acestui an, printr-un concert inedit, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco, cu căști) în România.


De asemenea, acesta a beneficiat și de un turneu de promovare, cu concerte în țară dar și în afara ei, mai exact în Budapesta și Szeged.

Proaspătul premiat album va beneficia și de un DVD, care va fi lansat în data de 10 noiembrie numit „Live on the Eiffel Bridge”, filmat în timpul concertului de lansare, eveniment care a avut loc într-o locație inedită, pe Podul „Eiffel” din Timișoara. Albumul a fost înregistrat în studioul DSPro din Timișoara, la începutul acestui an. Cele nouă compoziții proprii de pe album se pot asculta și descărca de pe site-ul www.sebastianspanachetrio.com. Varianta fizică a CD-ului este lansată prin casa de discuri Fiver House Records și poate fi achiziționată fie din librăriile Cărturești fie de pe siteul trioului. La sfârșitul lunii noiembrie, Sebastian Spanache Trio va susține o serie de concerte, începând cu București, apoi Cluj, Satu-Mare și terminând în afara țării, la Debrecen, Praga și Berlin.

„Când am aflat vestea parcă nu ne-a venit să credem. Este o veste foarte bună, nu doar pentru noi, ci credem că pentru întreaga scenă de jazz românească. În România anului 2014, titlul de BEST ALBUM, în concurența unor albume din partea unor artiști precum Subcarpați, Alexandrina sau Byron, să meargă spre un album de jazz ni se pare ceva extraordinar și ne bucurăm foarte tare, mai ales că albumul este al nostru! Mulțumim tuturor celor care au votat!”, au declarat muzicienii din Sebastian Spanache Trio.

Foto: Mihai Surdea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.