Singurul spectacol românesc preluat de Teatrul Odeon din Paris se joacă și...

Singurul spectacol românesc preluat de Teatrul Odeon din Paris se joacă și acum cu sala plină, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Boala familiei M”, un spectacol de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, producţie a Teatrului Național Timișoara, s-a jucat aseară cu sala plină. Este singurul spectacol românesc achiziționat de Teatrul Odeon din Paris pentru 10 reprezentaţii, fiind de asemenea invitat la numeroase festivaluri internaţionale.

Spectacolul a avut loc la Sala 2 a TNT și a strâns ca de fiecare dată un public numeros. „Familia M este bolnavă de bolile lumii (ei). Personajele care o compun sau care gravitează în jurul ei iubesc maladiv, contagios. Ating o limită cumva schizoidă şi se scurtcircuitează violent ori de câte ori încearcă să comunice, să explice, să se explice. Aici doar simţurile mai pot provoca unde de şoc. Senzualitatea, decrepitudinea e doar fugă de realitate, de idee, de noţiune. «Boala familiei M» suprapune realismul necruțător al tânărului dramaturg italian Fausto Paravidino universului oniric al regizorului Radu Afrim într-un spectacol fascinant, intens”, au spus organizatorii.

Premiera spectacolului a avut loc acum șase ani de zile, în 17 aprilie 2008, iar de atunci se tot joacă și transmite aceeași intensă emoție. Boala familiei M îi are în distribuție pe actorii Ion Rizea (Luigi M), Claudia Ieremia (Marta), Mălina Manovici (Maria), Călin Stanciu Jr.


(Giani), Colin Buzoianu (Fabrizio), respectiv Victor Manovici (Fulvio).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.