Societatea Timișoara acuză fraudă electorală la Cluj. Ce au descoperit observatorii

Societatea Timișoara acuză fraudă electorală la Cluj. Ce au descoperit observatorii

1
DISTRIBUIȚI

Societatea Timișoara a semnalat, ieri, Biroului Electoral Județean , o fraudă electorală petrecută în Cluj, unde instituția avea reprezentanți observatori în secțiile de votare.

Frauda la vot s-a realizat prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător, faptă prevăzută de art.387 alin.1 lit.c) din Codul pena. Totul s-a întâmplat în secția de votare nr.394 din localitatea Chințeni, județul Cluj.

”Fapta s-a petrecut în data de 02.11.2014 în jurul orei 11, în fața observatorului intern al Societății Timișoara, doamna Maria Mihălțan, care a alertat poliția, fiind întocmit un proces-verbal de constatare. Observatorul Maria Mihălțan a înaintat o întâmpinare (cu nr.1/02.11.2014) presedintelui Biroului electoral al secției de votare nr.394 Chințeni, prin care a sesizat fapta ilegală, arătând că a fost de față și colegul ei, observatorul Marius Tripșa.


În răspunsul formulat la întâmpinare, președintele Biroului electoral al secției de votare nr.394, doamna Maria Nădășan, a confirmat situația reclamată și a arătat că numitul Stanciu Alexa a luat din greșeală de pe masă două buletine de vot, aspect sesizat de membrii biroului electoral doar în momentul introducerii acestora în urnă, domnia sa lipsind în acel moment din încăpere. Considerăm că astfel s-a încălcat și art.44 alin.6 din Legea nr.370/2004 privind alegerea președintelui României, care prevede că “(…) În baza semnăturii în copia de pe lista electorală permanentă sau în tabel, după caz, preşedintele sau membrul biroului electoral al secţiei de votare desemnat de acesta îi încredinţează alegătorului buletinul de vot şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”, pe care acesta o va aplica pe buletinul de vot. (…)”, având în vedere faptul că alegătorul nu avea voie să ia singur de pe masă buletinul de vot, ci acesta trebuia să îi fie înmânat de către membrul biroului electoral desemnat în acest sens”, se arată în document.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.