Sprijin pentru firmele din județul Timiș pentru a-și dezvolta serviciile și produsele...

Sprijin pentru firmele din județul Timiș pentru a-și dezvolta serviciile și produsele în străinătate. De ce crede europarlamentarul Maria Grapini că este importantă imaginea României în acest proces

0
DISTRIBUIȚI

Cele aproximativ 25.000 de întreprinderi mici și mijlocii din județul Timiș vor fi susținute să-și dezvolte serviciile sau produsele și în străinătate. Totul în cadrul unui parteneriat semnat între Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism și un furnizor de servicii de logistică, prin intermediul căruia firmele din județul Timiș, și nu numai, pot beneficia de consultanță și informații pentru a se internaționaliza.

Potrivit unui studiu, IMM-urile se așteaptă ca până în anul 2019 aproape 50 % din veniturile lor să fie obținute de pe piețele externe. Cu toate acestea, există în continuare obstacole pentru companiile mai mici, care vor să se dezvolte la nivel mondial.


Instabilitatea politică, factorii culturali și infrastructura inadecvată, birocrația excesivă și lipsa de transparență a sistemului în care activează, precum și costurile administrative rămân motive care descurajează unele IMM-uri să intre pe noi piețe.

Ieri, la Timișoara, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din județ pentru promovarea acestui parteneriat. Europarlamentarul Maria Grapini, prezent la eveniment, a ținut să precizeze că este foarte importantă imaginea pe care România o are în străinătate pentru ca IMM-urile să se poată dezvolta.

„Internaționalizarea IMM-urilor a rămas foarte mult în urmă în România. Primul obstacol în internaționalizarea unui business românesc este imaginea României. Dacă nu ai încredere în țară, degeaba se duce întreprinzătorul român în altă piață, pentru că nu va avea succes. Imaginea României este extrem de importantă, aceasta se compune din imaginea pe care o dăm noi ca indivizi, ca firme, ca instituții ale statului”, a explicat europarlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.