Sprijin pentru tinerii din vestul țării care nu au luat BAC-ul sau...

Sprijin pentru tinerii din vestul țării care nu au luat BAC-ul sau au terminat facultatea, dar nu și-au găsit un loc de muncă. Câți bani primesc dacă se înscriu la cursuri de calificare

0
DISTRIBUIȚI

Proiect inedit desfășurat în vestul țării care se adresează, în special, tinerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Aceștia se pot înscrie la cursuri de perfecționare sau calificare gratuite, iar la final vor primi și o subvenție. Totul în cadrul proiectului „ACTIV”, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, care se desfășoară în patru universități din țară, printre care și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Aproape 250 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din vestul țării vor fi ajutate să obțină certificate de abilități și competențe profesionale cerute de mediul economic actual, în domeniul IT&C. De asemenea, până la finalul proiectului, în octombrie 2015, la 30 dintre aceste persoane, Universitatea Politehnica trebuie să le și găsească un loc de muncă.

„Ne adresăm mai ales tinerilor care nu au un loc de muncă, pentru că știm că mulți tineri din România nu au luat Bacalaureatul, nu au unde să lucreze, mulți au și plecat din țară pentru că nu au avut o oportunitate să înceapă o activitate și am dori să le oferim aici o șansă de a se angaja.


Până în acest moment, 30 % din numărul total de persoane au fost școlarizate. În zona Timișoarei sunt mai puțini șomeri și am recomandat managerului local de proiect să meargă spre alte zone, așa cum este Hunedoara”, a declarat Anton Hadăr, managerul proiectului și profesor la Universitatea Politehnica din București, care a participat, astăzi, la Timișoara, la un seminar în cadrul proiectului „ACTIV”.

Cei care vor urma cursurile de perfecționare de scurtă durată vor primi o subvenție de 600 de de lei, iar cei care vor accepta să se angajeze pe posturile găsite de cei care implementează proiectul, vor mai primi 600 de lei. „Mai avem un curs care se întinde pe 3-6 luni, acolo se primește 300 de lei pe lună și se adresează celor fără bacalaureat, fără studii superioare. Ei pot urma cursuri de calificare sau perfecționare, recunoscute de autoritatea națională, precum operator de date, probleme legate de bază de date, tehnici de operare, lucruri pe care le cer multe companii la angajare”, a mai precizat Anton Hadăr.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.