Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: peste 500 de copii neglijați sau ABUZAȚI în județul Timiș....

Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: peste 500 de copii neglijați sau ABUZAȚI în județul Timiș. Ce au făcut asistenții sociali cu peste o sută dintre aceștia

0
DISTRIBUIȚI

Statistici alarmante în județul Timiș. Doar în primele zece luni ale acestui an, sute de copii au fost maltratați și neglijați de către cei care le-au dat viață. Pentru că viața le-a fost pusă în pericol, o parte dintre minori au fost scoși din familie de către asistenții sociali, iar în acest moment sunt fie în grija unui asistent maternal, fie locuiesc în centrele de plasament din județ. Mai mult, o dată pe lună, cel puțin un copil este abuzat sexual, potrivit unor statistici furnizate de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș, ne-a declarat că în perioada ianuarie – 1 noiembrie, au fost sesizate 527 de cazuri de copii abuzați sau neglijați.


„Au fost semnalate 466 de neglijări, 15 abuzuri fizice asupra copilului, 36 de abuzuri emoționale și zece abuzuri sexuale. 106 copii au fost scoși din familie”, ne-a spus Smaranda Marcu.

Numărul de telefon 0256 983 poate fi apelat de către orice persoană care dorește să facă o sesizare cu privire la situația unui copil abuzat, neglijat, aflat în situație de risc sau în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.