Studenții timișoreni sunt nemulțumiți de proasta organizare a alegerilor prezidențiale. Ce solicită...

Studenții timișoreni sunt nemulțumiți de proasta organizare a alegerilor prezidențiale. Ce solicită instituțiilor statului

4
DISTRIBUIȚI

Studenții care învață la Timișoara sunt revoltați de proasta organizare a alegerilor prezidențiale de duminică, atât în oraș, în secțiile din Complexul Studențesc, cât mai ales în diaspora, unde românii au stat ore în șir la coadă în fața secțiilor pentru a vota.

Astfel, Convenția Organizațiilor Studențești din Universitatea Politehnica din Timișoara, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara reclamă faptul că „modul de organizare al primului tur al alegerilor prezidențiale a fost unul deficitar”. Reprezentanții organizațiilor studențești atrag atenția asupra faptului că studenții din Timișoara au întâmpinat numeroase probleme la secțiile de vot din Complexul Studențesc, unde au lipsit formulare tipizate pentru declarațiile pe propria răspundere, autocolante, a existat un număr insuficient de cabine de vot sau de membri ai comisiilor electorale, ceea ce a degenerat cozi interminabile.

„Considerăm inadmisibil modul în care s-a derulat procesul electoral în diaspora, unde numeroși studenți nu au reușit să voteze, deși au așteptat mai multe ore în fața secțiilor de votare, din cauza proastei organizări a Ministerului Afacerilor Externe.


Votul este un drept fundamental, pentru care s-a vărsat sânge în 1989 și de care trebuie să beneficiem fără niciun fel de piedici”, transmit studenții timișoreni.

Reprezentanții organizațiilor studențești îi îndeamnă pe tineri să meargă la vot și în data de 16 noiembrie și somează instituțiile statului care se ocupă de organizarea alegerilor prezidențiale să asigure un număr suficient de declarații, autocolante, cabine de vot, buletine de vot și membri în comisiile electorale. „Este pentru prima oară după mulți ani când tinerii se prezintă într-un număr foarte mare la vot și ei nu trebuie descurajați să facă acest lucru. Îi felicit pe toți cei care au fost la vot, îi îndemn și pe cei care nu au fost la vot duminică să vină în data de 16 noiembrie. Nu avem voie să-i lăsăm pe alții să decidă pentru noi. Într-o democrație, votul cetățenilor este arma cea mai puternică”, spune Vlad Cherecheș, președintele OSUT.

4 COMENTARII

  1. Toti studentii care au participat la proteste au fost acolo din proprie initiativa si nu sunt slugile nimanui. Am dreptul sa spun asta pentru ca sunt unul dintre ei. Antipatia dvs. pentru primarul orasului mi se deplasata in acest context.

  2. Stimate domn Toros,
    sunteti prost informat daca faceti astfel de afirmatii ce nu au acoperire faptica. OSUT OSB si Conf org studentesti din Poli Tim sunt unele dintre cele mai celebre org studentesti faimoase pt neapartenenta lor nici ideologica si nici de altfel la vre-un partid politic sau „vasalitatea” fata de un primar.Va rog reapectuos sa va retrageti afirmatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.