Suferi de diabet și îți simți picioarele amorțite? Medicii de la “Județean”...

Suferi de diabet și îți simți picioarele amorțite? Medicii de la “Județean” te așteaptă la consultații gratuite

0
DISTRIBUIȚI

Pacienții din județul Timiș care suferă de diabet sunt așteptați la Spitalul Județean Timișoara pentru a beneficia de consultații gratuite, timp de trei luni. Totul în cadrul unei campanii inedite inițiate de medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară, care doresc să salveze de la amputare picioarele pacienților diagnosticați cu diabet zaharat, care pot dezvolta o complicație severă. Este vorba despre neuropatia diabetică, simptomele acestei complicații se manifestă prin senzații de durere, arsuri, amorțeală, care poate evolua până la anestezia tălpii. Potrivit medicilor, pacienții cu neuropatie diabetică au senzația de “pierdere a contactului cu pământul”, care determină tulburări de echilibru. În absența descoperirii la timp a bolii și a lipsei unui tratament adecvat, unul din șase pacienți cu diabet va ajunge la amputație de membru.

“Noi nu știm exact câți pacienți avem, nici chiar cu diabet nu știm, sunt mulți pacienți nediagnosticați, apoi nu se știe ce se întâmplă cu acești pacienți.


Unii merg la medicii de familie cu ulcerele pe care le fac în talpă, mulți merg la clinicile de chirurgie, mulți merg la clinica de diabet, mai mult de jumătate nu sunt investigați. Mai mult din jumătate din amputațiile care se fac, se fac fără investigații, deci situația este necontrolată”, a explicat, astăzi, Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Pacienții cu diabet care se vor adresa medicilor de la “Județean” vor fi consultați cu ajutorul a două aparate de ultimă generație, care costă aproape 20.000 de euro fiecare. Programul “Punem prevenția în practică” se desfășoară în ambulatoriul de specialitate al Clinicii de Chirurgie Vasculară, camera 1, începând din data de 2 decembrie. Consultul va fi realizat pe baza unei programări telefonice la numărul 0740 331 111.

Potrivit statisticilor, 28.000 de persoane din județul Timiș suferă de diabet și iau tratament. În realitate, numărul bolnavilor este dublu, însă jumătate din pacienți nu știu că au diabet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.