Taximetrist sechestrat trei ore de clienți, salvat de polițiștii de frontieră după...

Taximetrist sechestrat trei ore de clienți, salvat de polițiștii de frontieră după o urmărire ca-n filme. De la ce a pornit scandalul

0
DISTRIBUIȚI

Scene de groază pentru un tânăr de 25 de ani, taximetrist de meserie. Acesta a fost sechestrat și bătut ore în șir de niște clienți pe care îi luase la comandă, dintr-o localitate arădeană, și care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Calvarul s-a încheiat în județul Timiș, în vama Cenad, după o urmărire ca în filme, cu poliția pe urmele clienților și cu mașina de taxi distrusă în totalitate, scrie aradon.ro.

Totul a început după ce taximetristul a luat o comandă de la o discotecă din Fenlac. Acolo, trei indivizi de etnie rromă s-au urcat în mașină și i-au spus bărbatului să îi ducă până în localitatea Sânpetru German, locul de unde erau cei trei. Când au ajuns, au refuzat să plătească cursa și au început să îl lovească pe șofer.

„Am luat la comandă trei indivizi de etnie romă de la discoteca din Felnac. S-au urcat în mașină și i-am dus în locul în care mi-au cerut: Sânpetru German. Nu am avut pe drum nicio problemă cu ei. Când am ajuns acolo și am oprit ceasul de taxat și le-am spus cât costă cursa, au început să mă lovească. Le-am spus că nu mă mai lovească și că nu mai trebuie să-mi plătească cursa, ci doar să mă lase să plec. Nu au încetat. M-au lovit. S-au dat jos din mașină, m-au dat jos și pe mine. Au început, din nou, să mă lovească. La un moment dat am reușit să fug”, a explicat taximetristul pentru aceeași sursă.

Bărbatul spune că a reușit să fugă și a sunat la 112, dar rromi s-au urcat în taxi și l-au prins din urmă.


A încercat să scape spunându-le acestora că nu are benzină și i-a rugat să oprească să alimenteze. Rromi au oprit mașina și l-au lăsat pe taximetrist pe o stradă, dar supravegheat de doi dintre ei, în timp ce de-al treilea s-a dus și a alimentat. Apoi l-au băgat din nou în mașină și și-au continuat drumul. Rromi i-au cerut inclusiv toți banii pe care îi are, iar tânărul le-a dat aproximativ 70 de lei.

Cei trei infractori au fost prinși în județul Timiș

Taximetristul a mai spus că rromii au condus până în vama Cenad pentru că pe lângă faptul că nu aveau permise de conducere, nu știau nici să scrie, nici să citească. „Nu le-am spus că mergem spre vamă pentru că m-am gândit că odată ajuns acolo o să dau de polițiști și o să scap. Când am ajuns la vamă și ei au văzut că este vamă, au frânat brusc și în momentul în care au dat în marșarier, eu am sărit din mașină și am fugit la polițiști. Atât am reușit să le spun că mi s-a furat mașina că imediat s-au urcat în mașina de serviciu și au plecat în urmărirea celor trei”, a mai povestit taximetristrul.

Polițiștii de frontieră au plecat în urmărirea loc și au tras mai multe focuri de armă, dar pentru că nu cunoștea drumul și nu avea carnet de conducere, cel care se afla la volan a pierdut controlul mașinii și s-a rostogolit într-o curbă de doua ori cu taximetrul.

Bărbatul care conducea a fost rănit și transportat la spital la Timișoara. Acesta s-a ales cu o  fractură de mandibulă, fracturi de coaste și traumatism toracic. Ceilalți doi au suferit răni ușoare. Tribunalul Arad a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pentru tâlhărie și lipsire de libertate. Mașina, un Peugeot, a fost introdusă în circuitul taxi de trei luni de zile. Taximetrul nu avea CASCO și nici nu era asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.