Teo Milea s-a dezlănțuit la PRESSALERT LIVE. Ce valori din Timișoara ar...

Teo Milea s-a dezlănțuit la PRESSALERT LIVE. Ce valori din Timișoara ar promova artistul în lupta pentru titlul de capitală culturală europeană VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Candidatura Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană a fost unul din subiectele comentate de pianistul Teo Milea, un susținător declarat al inițiativei, care a fost invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, alături de jurnalistul Zoltan Varga.

Întrebat cum ar trebui abordată candidatura, Milea a subliniat necesitatea unei strategii și a spus că renovarea centrului Timișoarei este un lucru bun, care va avea efecte pe termen lung.

Pentru a valorifica pontențialul Timișorei, Milea a spus că „aş vrea să văd toate proiectele viabile care există în Timişoara, dacă vrem să ne batem cu toate oraşele, trebuie să ne batem cu tot ce avem produs autohton de succes”. Milea a mai adăugat și că toate insituţiile de cultură trebuie să fie într-un cerc foarte bine închis. Să nu ne suprapunem, să existe calendarul cultural”. Practic, artistul a opinat că ar fi nevoie ca în fiecare seară să fie promovată o artă.

Pianistul a oferit și o soluție pentru sprijnirea artiștilor cu talent: „Aş înfiinţa un domeniu, care să aparțină de primărie, un domeniu care îl vezi des în alte orașe mari ale lumii, o zonă unde să se centralizeze toate proiectele bune şi care să ofere nişte granturi.


Tu ai un produs bun, ești la început de drum. Nu ai bani, nu ai un sponsor, nu ai capitalul necesar să poți să scoți un disc, atunci trebuie să fie o comisie care să analizeze și să decidă unde merg granturile”. Legat de membrii din comisia care ar urma să dea bani, Milea a spus că „nu luăm unul că e nepotul lu tanti Vasilica. Căutăm oameni de specialitate. Vrei să faci parte din campanie, aduci CV-ul la zi, apoi vreau să fac un sondaj de opinie să văd dacă ești cunoscut”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.