Teodor Meleşcanu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de...

Teodor Meleşcanu a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Externe. Băsescu: Demisia lui Corlăţean a intervenit prea târziu. Îl numesc pe Meleşcanu „datorită urgenţei”

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, înainte ca Teodor Meleşcanu să depună jurământul ca ministru de Externe, că demisia lui Titus Corlăţean a fost târzie, precizând că nu l-ar fi numit în funcţie pe fostul director SIE, dar o face, totuşi, având în vedere urgenţa, scrie Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, înainte ca Teodor Meleşcanu să depună jurământul ca ministru de Externe, că demisia lui Titus Corlăţean a fost târzie, precizând că nu l-ar fi numit în funcţie pe fostul director SIE, dar o face, totuşi, având în vedere urgenţa. La ceremonia de depunere a jurământului au fost prezenţi premierulVictor Ponta, ministrul Teodor Meleşcanu şi consilieri de la Cotroceni. Premierul, ministrul şi consilierii l-au aşteptat pe şeful statului pentru câteva minute înainte de eveniment, în sala în care urma să aibă loc depunerea jurământului de învestitură. Când a intrat în sală, preşedintele a dat mâna cu premierul şi, contrar obiceiului, a ţinut să adreseze un scurt mesaj înainte ca noul ministru să depună jurământul.

El a spus că demisia lui Titus Corlăţean de la conducerea MAE a fost târzie şi ar fi trebuit să aibă loc încă din noaptea de după primul tur al alegerilor prezidenţiale, când ar fi trebuit să îşi asume eşecul organizării scrutinului în diaspora.


„Înainte de depunerea jurământului, vreau să observ că demisia domnului Corlăţean a intervenit prea târziu. Dânsul trebuia să îşi asume eşecul din data de 2 (noiembrie – n.r.) noaptea”, a spus Băsescu.

Preşedintele i s-a adresat apoi lui Teodor Meleşcanu, precizând că nu l-ar fi numit în funcţia de ministru al Externe, având în vedere „întâmplările din ultimul an de la SIE”. „Vreau să ştiti că, domnule ministru, nici pe dumneavoastră nu v-aş fi numit, având în vedere întâmplările din ultimul an de mandat al dumneavoastră la SIE, dar o fac datorită urgenţei şi mai ales am rămas cu o declaraţie a dumneavoastră în minte că dacă aţi fi fost ministru de Externe nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu votul din dispora”, i-a transmis şeful statului lui Meleşcanu.

Apoi Teodor Meleşcanu a citit jurământul de învestitură, a semnat documentul, după care i l-a înmânat şefului statului, cu care a dat mâna, evenimentul luând, astfel, sfârşit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.