Timișorenii, invitați la o dezbatere publică despre factura la electricitate și gaze....

Timișorenii, invitați la o dezbatere publică despre factura la electricitate și gaze. De ce spun organizatorii că plătim la energie mai mult decât cei din vestul Europei

0
DISTRIBUIȚI

La Universitatea de Vest va fi organizată, în acest sfârșit de săptămână, prima dezbatere publică din Timișoara despre factura la energie. În cadrul evenimentului organizat de Expert Forum și ARDOR Banat se va discuta mai ales despre liberalizarea pieței de energie și despre câți bani scoatem în realitate din buzunar pentru factura la electricitate și la gaze.

„Ştiaţi că preţurile reglementate la energie ascund subvenţii de la buget pe care nu le vedem, deşi tot noi le plătim? V-aţi întrebat de ce nu vă puteţi alege liber furnizorii de energie, ca la telefon, şi de ce calitatea energiei e proastă şi nu răspunde nimeni? Ştiţi cât şi cui plătiţi pentru energie, pe lângă factura pe care o primiţi prin poştă?”, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care cei care vor participa la dezbatere vor afla și un răspuns din partea organizatorilor.

Dezbaterea publică are loc sâmbătă, în Amfiteatrul A03 al Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 10.30.


Reprezentanții Expert Forum și ARDOR Banat intenționează să-i informeze pe cei prezenți la eveniment cu privire la faptul că, în realitate, energia ne costă mai mult decât în Vest din cauza corupției. „Credem că liberalizarea va lovi în primul rând grupurile de interese şi că o piaţă liberalizată poate însemna preţuri mai mici şi calitate mai bună decât ce avem azi. Explicăm şi dezbatem inclusiv situația de săptămâna aceasta cu creşterea preţurilor la căldură odată cu liberalizarea pieţei. Dezbaterea va începe şi se va sfârşi cu un scurt vot electronic prin care ne spuneţi cum şi ce trebuie să cerem public autorităţilor ca să nu mai fim furaţi la factură”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.