Un investigator sub acoperire a povestit cum acționa gruparea Udrea în operaţiuni...

Un investigator sub acoperire a povestit cum acționa gruparea Udrea în operaţiuni de recuperare

6
DISTRIBUIȚI

La termenul de astăzi al dosarului de crimă organizată în care DIICOT i-a trimis în judecată pe liderul interlop Sorin Udrea și pe ceilalți membrii ai grupării sale, Tribunalul Timiș a audiat unul dintre martorii sub acoperire. Investigatorul Miodrag Penici a descris modul în care gruparea încerca recuperarea de bani de la datornici.

„Stelian Mocanu m-a sunat sub pretextul că am de restituit unui cetăţean suma de 5.000 de euro. Am refuzat de câteva ori să mă întâlnesc pe motiv că sunt plecat. Ulterior, am fost de acord  să ne întâlnim la un bar din Galeria 1. Mocanu a venit însoţit de „Cipi Ţiganu”, inculpatul Ciprian Gavrilă, Mi-au spus că trebuie să plătesc presupusa datorie şi ei se vor ocupa mai departe cu stingerea datoriei. Eu le-am explicat că nu am nicio datorie faţă de ei. M-au ameninţat că, dacă nu le dau bani, nu mai am ce căuta în oraş. Totodată m-au ameninţat cu perversiuni sexuale, adică au spus că vor face cu mine sex anal. M-au ameninţat şi cu bătaia. Erau serioşi când spuneau asta. Nu era în glumă. Eu le-am spus că nu le datorez nimic. În timpul discuţiei, Mocanu a vorbit la telefon şi a spus <<ăsta nu vrea să dea banii. Te aştepăm >>. A apărut Udrea Sorin care m-a întrebat dacă-l cunosc .


I-am spus că nu mă interesează cine e. Udrea m-a întrebat de ce nu plătesc. I-am spus că nu am de ce să plătesc şi mi s-a propus o afacere cu 100 de baxuri de ţigări. În timpul discuţiilor, Udrea a avut mai multe convorbiri telefonice  şi m-a întrebat dacă sunt de la Crimă Organizată, spunându-mi că dacă sunt o să aibă ei grijă de mine, în sens de ameninţare. Spre sfârşitul convorbirii, Mocanu s-a ridicat şi m-a lovit peste faţă cu un ziar pe care l-a luat de pe masă şi l-a făcut sul, întrebându-mă dacă sunt gabor şi să le spun şi lor. Ulterior acestei întâlniri, Sorin Udrea m-a sunat de pe telefonul lui Mocanu şi m-a întrebat dacă sunt Vio Doroiman de la Crimă Organizată”, a susţinut martorul sub acoperire.

Avocaţii inculpaţilor l-au întrebat pe investigator dacă crede că ameninţările cu perversiunile sexuale s-ar fi transformat în realitate, acesta declarând „nu cred că în alt context s-ar fi dezis de acele acte sexuale. Nu am auzit nimic despre orientările sexuale ale inculpaţilor şi nu mă interesează acest aspect”. În privinţa probatoriului, instanţa a aprobat solicitarea realizării unei expertize medico -legalea lui Tudor Stoiţi, victima de la barul Ibiza. De asemenea, s-a aprobat solicitarea DIICOT de audiere a lui Gabriel Giosu, solicitare care la termenul anterior a provocat nemulţumirea lui Udrea.   

6 COMENTARII

    • poi la arestarile de la moravita in 2011 poate a fost si el un colaborator,poate a turnat vreo 2 colegi si uite asa avansezi in romania..

  1. FACEȚI CEVA PENTRU COMUNITATEA ASTA SI SCĂPAȚI-NE DE ASA OAMENI,gen UDREA ASTA,gen LIVIUT pușcăriașu,gen Valer interlopu care omoară oameni cu bata,scăpați-ne de ei.nu merita sa stea in orașul asta.terorizeaza oameni zilnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.