Un secol de la Primul Război Mondial, marcat și la Zilele Filmului...

Un secol de la Primul Război Mondial, marcat și la Zilele Filmului Franco-German. Vezi programul manifestării

0
DISTRIBUIȚI

Împlinirea a o sută de ani de la izbucnirea primului război mondial va fi marcată, printre alte manifestări, de o gală de filme artistice şi documentare franţuzeşti şi germane care vor fi prezentate la Timişoara între 19 şi 21 noiembrie, în aula bibliotecii centrale universitare „Eugen Todoran”. În cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Filmului de Tranziţie, intitulată „Primul război mondial – tranziţia între două lumi”, care numără printre partenerii TranzFilm atât Institutul Francez cât şi Centrul Cultural German, s-a stabilit următorul program al zilelor filmului franco-german:

Miercuri, 19 noiembrie 2014
– ora 18.30 Remarque – Sein Weg zum Ruhm / Remarque – Drumul său către faimă, regia: Hanno Brühl. Documentar, Germania, 2008, 90 min. Filmul este realizat după celebrul roman omonim scris de Erich Maria Remarque, care a trăit experienţa primului război mondial ca soldat pe front.
– ora 20.00 Premier Noël dans les tranchées / Primul Crăciun în tranşee, regia: Gaumnitz
Michaël. Documentar, Franţa, 2005, 52 min. Războiul este privit prin prisma scrisorilor soldaţilor trimişi în prima linie a frontului iar imaginile de arhivă contribuie, la rândul lor, la abordarea originală şi pasionantă a filmului.

Joi, 20 noiembrie 2014
– ora 17.30 Un longue dimanche de fiançailles / O logodnă foarte lungă, regia: Jean-Pierre Jeunet.


Dramă, Franţa, 2004, 134 min. Războiul este văzut printr-o poveste de dragoste cu un sfârşit brutal, după ce logodnicul a fost declarat mort pe câmpul de luptă.
– ora 20.00 Abschied / Despărțirea, regia: Egon Günther. Dramă, Germania, 1968, 107 min. E povestea unui tânăr de 17 ani care refuză să participe la războiul care entuziasmase întreaga Germanie.

Vineri, 21 noiembrie 2014
– ora 17.30 La France / Franța, regia: Serge Bozon. Dramă, Franţa, 2007, 102 min. Este experienţa unei tinere soţii al cărei bărbat era plecat pe front şi care, în cele din urmă, descoperă singură în Franţa lucruri pe care nu şi le-ar fi putut imagina.
– ora 20.00 Die Männer der Emden / Bărbații de pe Emden, regia: Berengar Pfahl. Dramă, Germania, 2013, 144 min. Bazat pe evenimente reale, filmul prezintă atacul împotriva crucişătorului Emden, în Oceanul Indian, în urma căruia cea mai mare parte a echipajului moare iar supravieţuitorii încearcă să găsească o modalitate de a se întoarce acasă de la o depărtare de 13.000 de kilomteri.

Filmele sunt în versiune originală, subtitrate în limba română, cu excepţia dramei „La France”, care este subtitrată în limba engleză, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

film franco-german

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.