Universitatea Politehnica din Timișoara încearcă să ofere companiilor absolvenți cât mai bine...

Universitatea Politehnica din Timișoara încearcă să ofere companiilor absolvenți cât mai bine pregătiți. Ce măsuri vrea să ia

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara este decisă să vină în sprijinul companiilor care au nevoie de specialiști cât mai bine pregătiți în anumite domenii. Tocmai de aceea, conducerea universității timișorene și-a propus să revizuiască și să actualizeze șase programe de studii, nu înainte de a se consulta cu experți din marile companii din zona de vest a țării.

În acest sens, Universitatea Politehnica din Timișoara implementează un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană intitulat „Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici și dinamizarea relației in tripleta universitate-student-companii, pentru un învățământ superior tehnic performant – OVDIP”.


În cadrul acestui proiect, astăzi are loc primul workshop dedicat actualizării programelor de studii, două de licență – Electronică Aplicată și Inginerie Electrică și patru programe masterale – Sisteme robotice cu inteligenţă artificială, Ingineria sistemelor de propulsie pentru autovehicule, Master of software engineering și Automotive embedded software.

„După două întâlniri de cunoaștere reciprocă și de prezentare a actualelor programe, precum și a așteptărilor companiilor în termeni de competențe și cunoștințe, au urmat vizite ale experților UPT în companiile partenere, vizite ce au avut ca scop cunoașterea realităților din diverse departamente și compartimente ale companiilor, respectiv informarea despre așteptările acestora de la un absolvent UPT”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.