Vasile Mardare: „La Timişoara folk-ul pătrunde mai greu“. Vezi când va avea...

Vasile Mardare: „La Timişoara folk-ul pătrunde mai greu“. Vezi când va avea loc lansarea albumului „Anii cei mai frumoşi” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După ce şi-a lansat noul disc la Dublin, în Irlanda şi în multe oraşe din ţara noastră, timişoreanul Vasile Mardare a programat – în sfârşit  – şi un recital care aduce discul său „Anii cei mai frumoşi“ şi „acasă“, concertul urmând să se desfăşoare joi 20 noiembrie de la ora 21 la The 80s Pub. „La Timişoara, după cum se ştie folk-ul pătrunde mai greu. N-am vrut o lansare la un magazin anume, sau o librărie pentru că discul pus în vânzare acolo ar fi avut un preţ prea mare, după ce unitatea respectivă şi-ar fi pus adaosul comercial. Discul este produs de mine şi de casa de discuri F.A.I.R Play (F.AI.R. înseamnă „folkul acasă în realitate”)“, ne-a declarat muzicianul care a precizat că intrarea la concertul de lansare este liberă. Primul eveniment din cadrul turneului de lansare a albumului „Anii cei mai frumoşi“ a avut loc la Dublin. „Comunitatea românilor de-acolo au ţinut neapărat să încep acolo turneul, Am găsit sprijin pentru lansarea albumului în multe locuri, dar acasă nu. Nici nu mai încerc prea mult aici.


E greu. La Timişoara se dau bani pentru altele, nu pentru folk“, spune muzicianul.

Artistul a câştigat anul acesta toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“. Una din piesele incluse pe acest album, Am să te iubesc, a apărut şi pe compilaţia Made in TM, care cuprinde 31 de artişti timişoreni. În ceea ce priveşte planurile sale de viitor, muzicianul intenţionează să susţină un concert aniversar pe pşarcursul anului viitor, cand împlineşte 30 de ani de activitate muzicală. „Aş vrea ca anul viitor să fac un spectacol aniversar, cu mulţi invitaţi din breaslă, un spectacol mai mare, undeva într-o locaţie gen, filarmonică sau parcul rozelor….Fac 30 de ani de scenă. Am terminat deja un nou disc. Este vorba de „Eu şi prietenul meu 2-Povestea continuă…” şi pentru spectacolul aniversar am în lucru un disc Best Of. La lansarea de mâine discul va costa 20 lei şi voi cânta piese de pe toate discurile mele, dar şi piese noi precum şi cover-uri folk. După această lansare intru în turneul de colinde şi cântece de iarnă alături de grupul Orizont ’77 şi Ştefania Iacob“, a mai precizat Vasile Mardare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.