Vladimir Putin îndeamnă la evitarea unor „revoluţii colorate” în Rusia

Vladimir Putin îndeamnă la evitarea unor „revoluţii colorate” în Rusia

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că Rusia trebuie să ţină cont de lecţiile învăţate de alte state şi să nu permită izbucnirea unor „revoluţii colorate” pe teritoriul său, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

„În prezent, extremismul este folosit ca instrument geopolitic. Observăm că aşa-numitele «revoluţii colorate» au consecinţe tragice, provoacă suferinţe altor popoare, victime ale unor experimente iniţiate din exterior”, a declarat Putin, în cursul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Aceasta este o lecţie pentru noi. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple niciodată în Rusia”, a subliniat Putin.

În opinia preşedintelui rus, promovarea ideilor extremiste într-o ţară multinaţională ca Rusia va avea consecinţe grave.

El a avertizat că „provocarea unor conflicte interconfesionale şi îndemnurile la răsturnatea ordinii existente sunt manifestări extremiste”.

Totodată, Putin a subliniat că lupta contra extremismului nu are scopul de a limita libertatea de gândire.

„Acţiunile autorităţilor ruse împotriva extremismului nu constituie o luptă contra opoziţiei”, a afirmat liderul de la Kremlin.

„Ţara noastră este liberă şi democratică, iar cetăţenii ei au dreptul la opinie proprie”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.