Zeci de echipe se înfruntă într-o competiție mai puțin obișnuită, la Timișoara....

Zeci de echipe se înfruntă într-o competiție mai puțin obișnuită, la Timișoara. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

ARDOR Banat (Asociația română de dezbateri, oratorie și retorică) continuă tradiția organizând competiția regională de dezbateri pentru începatori, săptămâna viitoare. Cu un număr record de peste 40 de echipe înscrise atât din Timișoara, cât și din Arad și Reșita, competiția va avea loc în orașul de pe Bega în zilele de 22-23 noiembrie, la Colegiul Național Bănățean. Liceenii vor dezbate moțiunea „Acest Parlament ar interzice sporturile sângeroase”. Această moțiune a fost anunțată cu aproape o lună înainte de data începerii competiției, punând la dispoziția elevilor un timp de documentare și pregătire.

Competiția este constituită din mai multe meciuri de dezbateri susținute concomitent între două echipe : cea a guvernului, care susține moțiunea și cea a opoziției, care o neagă.


În prima zi a competiției vor avea loc 3 meciuri eliminatorii și doar pentru cele mai bune 8 echipe, competiția continuă și duminică în sferturi, semifinale și marea finală. „Scopul dezbaterilor a fost întodeauna fluidizarea discursurilor liceenilor și creșterea încrederii lor în forțele proprii când vine vorba de vorbitul în public. Educați fiind într-un spirit democratic și fiind încurajați să se intereseze de probleme actuale ce se întamplă în jurul lor, atat în comunitate cât și la o scară națională sau mondială, aceștia se deprind cu gândirea structurată și reușesc să-și susțină punctul de vedere cu argumente și exemple. Dobândirea acestor atuuri trebuie să fie motivul pentru care cluburile de dezbateri din toată țara sunt luate cu asalt de tineri liceeni entuziaști, din ce în ce mai mult, în fiecare an”, transmit reprezentanții ARDOR Banat.

Campionii din acest an sunt premiați cu cărți și produse de la Cărturești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.