2.000 de euro vor primi proprietarii de garaje de la primărie, pentru...

2.000 de euro vor primi proprietarii de garaje de la primărie, pentru a permite demolarea. Când se va lua decizia finală

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, la doar un pas de a rezolva situația proprietarilor de garaje de pe strada Orion. După repetate apeluri publice adresate prorietarilor din zonă pentru ca spațiul să fie eliberat făcând uz de interesul public declarat prin HCL, primarul Nicolae Robu se vede nevoit să scoată bani de la bugetul municipalității, pentru ca cetățenii din zonă să demoleze garajele. Proiectul va fi supus astăzi la vot în şedinţa Consiliului Local Timişoara.

„Art.1: Se aprobă acordarea de despăgubiri aferente garajelor edificate pe terenul situat de-a lungul străzii Orion pentru care s-a declarat interesul local prin Hotărârea Consiliului Local nr. 161 din 25.03.2014 şi a cuantumului acesteia, respectiv suma de 2000 euro/garaj, conform Anexei care face parte integranta din prezenta hotărâre, care se va achita în lei la cursul BNR la data emiterii prezentei Hotărârii de Consiliu Local.

Art.2: Despăgubirile se acordă conform Procesului – Verbal nr.8 din 28.11.2014 al Comisiei de Negociere cu Terţii, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3: Se aprobă achitarea tuturor costurilor ocazionate legate de emiterea Autorizaţiei de Demolare a garajelor pentru care s-a declarat intresul local, de la Bugetul Local, respectiv cheltuielile legate de plata demolării acestor construcţii şi radierea lor din cartea funciară, conform Procesului – verbal cu nr.


8 al şedinţei din data de 28.11.2014 al Comisiei de Negociere cu Terţii.

Art.4: Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotarâri se încredinteaza Directia Cladiri Terenuri si Dotari Diverse si Directia Economica din cadrul Primariei Municipiului Timisoara”, scrie în proiectul de hotărâre.
Suma acordată ca despăgubire este relativ mică dacă ținem cont că niște evaluări comandate de primărie au stabilit să proprietarii care au garaje în centru trebuie să primească 5.000 de euro și cei de la periferie 4.000.
Urmare analizării contractelor de concesiune încheiate a fost transmisă Comisiei de Negociere cu Terţii, situaţia cu proprietarii de garaje care au înscrisă în contract următoarea clauză: „în cazul în care interesul naţional sau local o impune, prin denunţarea unilaterală de către concendent, cu plata unei despăgubiri juste şi prealabile în sarcina acestuia, în caz dedezacord fiind competentă instanţa de judecată”, urmând ca aceştia să fie invitaţi în vederea negocierii cuantumului despăgubirilor care se vor acorda”.

1 COMENTARIU

  1. Toate garajele ar trebui sa dispara. Majotitatea oamenilor tin alte lucruri in ele decat autoturismele proprii !!!
    Vrem locuri de parcare in locul lor !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.