2014 în zodia coflictului. Care au fost cele mai importante momente ale...

2014 în zodia coflictului. Care au fost cele mai importante momente ale războiului dintre viceprimarul Traian Stoia şi primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a stat în anul 2014 sub semnul conflictelor dintre viceprimarul PSD Traian Stoia şi primarul PNL Nicolae Robu, de fapt o continuare a „frecușurilor” din anul precedent.

„Meciurile” au debutat subtil după ce primarul a considerat oportun să îl ia la mişto pe Stoia, care anunţase că în vecinătatea ştrandului Termal au fost găsite izvoare de apă termală. În anul 2013, edilul cerea public schimbarea lui Traian Stoia din funcţia de viceprimar, motivând că nu poate colabora cu el. La acea dată, primarul prezenta o listă de acuzaţii la adresa lui Stoia, printre care şi faptul că acesta nu îşi respectă fişa postului. Respinsă de mai marii PSD din Timiş, cererea primarului a fost dată uitării. Cu toate acestea, Robu a luat situaţia în propriile mâini şi a decis că activitarea lui Stoia trebuie limitată, dacă acesta nu poate fi schimbat.

Un prim pas a fost făcut de Ziua copilului, când primarul recurgea la un gest de mare „maturitate” şi anunţa că îl lasă pe Stoia fără secretare. „Nu este normal ca într-o instituţie, de orice natură ar fi ea, în echipa de conducere la vârf să nu existe unitate. Este inadmisbil ca un viceprimar să voteze împotriva proiectelor echipei din care face parte, respectiv să încerce să le boicoteze, fie şi prin absenţă. Un viceprimar, indiferent de opţiunile sale politice, câtă vreme ocupă poziţia de viceprimar, trebuie să fie în slujba cetăţenilor, şi numai în slujba cetăţenilor, şi să lucreze solidar cu colegii de echipă. Au fost două şedinţe în care domnul viceprimar Stoia nu a procedat corect faţă de echipa din care face parte şi faţă de mine ca lider al echipei. În plan politic, ne putem contrazice oricât. Nu e nicio problemă, fiecare trebuie să creadă în orice partid vrea, dar în primărie trebuie să fim uniţi şi să colaborăm pentru a produce rezultate şi mai bune pentru cetăţenii oraşului nostru. Pentru a descuraja ca şi pe viitor domnul viceprimar să acţioneze împotriva echipei din care face parte evident că trebui să recurg şi la măsuri. Începând de astăzi îi voi lua cele două secretare. Le trimit la locul unde ele ar fi trebuit să muncească de fapt, în Direcţia Tehnică. Avem foarte multe proiecte, angajări nu putem face pentru că posturile sunt blocate şi trebuie să ne folosim personalul cât mai bine”, declara primarul Nicolae Robu.

La câteva uni distanţă, supărat că din nou Stoia nu votează după cum îi se dictează, Robu a făcut un alt anunţ, care practic a însemnat o trecere a viceprimarului PSD într-un con de umbră. „Domnul Stoia se va ocupa de Cantina de Ajutor Social, Căminul pentru pensionari, Serviciul Protecţia Persoanelor cu handicap, Protecţia copilului şi familiei, Centrul de zi «Pentru voi» şi Direcţia de asistenţă socială.


Este om cu studii superioare. Sper să se descurce, că se zice că are facultate, dar nu aduce diploma la personal, şi nu e OK să aibă dosarul incomplet după doi ani şi ceva. Domnul Diaconu rămâne cu sarcinile pe care le-a avut, iar Direcția Clădiri, Terenuri şi Dotări, Monumentele, valorificare SAD-uri, compartimentul administrativ vor fi în responsabilitatea city managerului Sorin Drăgoi”, declara Robu.

nicolae robu si traian stoia profil

Deciziile primarului nu au fost de ajuns, astfel că acesta a ţinut neapărat să îl apostrofeze pe Stoia în public. „La ultimul plen i-am cerut domnului viceprimar Stoia şi în plenul şedinţei să îşi completeze dosarul de angajat şi în plen. Dânsul a afirmat că îşi va completa dosarul, dar că nu i-am spus. În primul rând cred că un om care ajunge în funcţia de viceprimar trebuie să ştie că atunci când ajunge în instituţie de nevoie să aibă nişte documente la dosar. I-am spus de mai multe ori şi i-am transmis în scris prin nota internă numărul 40 din 14.03. Văzând că nici după mai bine de jumătate de an de la solicitarea scrisă, la care normal nu trebuia să se ajungă, tot nu şi-a completat dosarul, am ajuns şi la a-i cere să se achite de această obligaţie în plenul consiliului local”, a declarat Robu în cadrul unei conferinţe de presă.

Soarta lui Stoia a fost pecetluită după ce edilul a anuţat că „eu despre acest personaj nu vreau să mai discutăm, că nu are ce căuta într-o funcție publică, ce îşi închipuie că în primărie hotărăşte el? Aici sunt niște legi care spun că primarul stabileşte atribuţiile viceprimarilor. Nu o să vină nici SuperPonta să mă convingă să schimb atribuțiile. Şi nici oficiosul”.

Mometan, atacaurile primarului la adresa vieprimarului PSD Train Stoia au încetat, după ce pesedistul a fost vreme de circa o lună de zile în concediu. Cât despre o posibilă schimbare a lui Stoia, Robu a declarat în repetate rânduri că momentan nu este pe agenda sa de priorităţi. Un demers similar a fost iniţiat de PSD, tot în acest an, dar a eşuat după ce cel mai probabil un membru PSD sau PP-DD a votat împotriva schimbării vicprimarului PNL, Dan Diaconu şi a înlocuirii acestuia cu ţărănistul, la acea vreme, Bogdan Herzog.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.