245 de percheziţii în nouă judeţe, la trei grupuri de contrabandă cu...

245 de percheziţii în nouă judeţe, la trei grupuri de contrabandă cu ţigări

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT şi poliţişti fac, marţi, 245 de percheziţii la 110 persoane din trei grupuri infracţionale care au adus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă, provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Percheziţiile au loc în judeţele Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău, de unde anchetatorii vor duce la audieri 110 persoane, din cele trei grupuri suspectate de contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii au stabilit că membrii acestor grupuri au creat veritabile reţele de colectare, preluare, transport şi depozitare a ţigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere, în funcţie de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracţional.

„În fapt, se reţine că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracţionale au introdus pe teritoriul României, pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău ţigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova şi Ucraina, distribuite ulterior «pe piaţa neagră» în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale şi fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA” , se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracţionale au introdus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Braşov, Bacău, Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la DCCO, BCCO Braşov, Iaşi, Bacău, Galaţi, Suceava, SCCO Maramureş, Brăila, Vaslui şi Neamţ, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Brigăzii Speciale de Intervenţii „Vlad Ţepeş”.


Operaţiunea a fost sprijinită tehnic şi informativ de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.