Adrian Voichiţescu devine Omul de Seviciu. Primul invitat al noului proiect este...

Adrian Voichiţescu devine Omul de Seviciu. Primul invitat al noului proiect este UNICUL toboşar nevăzător din România, Andrei Strătilă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Actorul şi organizatorul de evenimente Adrian Voichiţescu dă startul unui noi proiect care poartă numele de Omul de Servici, care se vrea a fi un talk – show nonconformist, ediţia – pilot a acestuia urmând să se desfăşoare joi 18 decembrie, de la ora 19, la Electric Theater. „Titulatura de Omul de serviciu e o găselniţă. Vor fi o serie de întâlniri amicale cu publicul timişorean deocamdată şi cu anumite personalităţi. Simt nevoia că încape aşa ceva, ba mai mult s-ar vrea un altfel de format de întâlnire. E un talk show. Cu ce diferă de restul întâlnirilor de acest tip? Prin oamenii care vor veni. Prin invitaţii care au poveşti pe care lumea nu le cunoaşte. Omul de Serviciu va fi de două ori pe lună“, ne-a declarat Adrian Voichiţescu, cunoscut atât pentru acţiunile sale ca fost vicepreşedinte al O.S.U.T., pentru celebra grevă a foamei din faţa Teatrului Naţional în care a fost sprijinit chiar şi de Ada Milea, pentru creearea festivalului IRAF sau pentru activitatea sa în cadrul BuBu Bookinghouse and Events. Primul invitat al acestui talk – show în cadrul căruia şi publicul este invitat să adreseze întrebări este Andrei Strătilă, unicul toboşar nevăzător din ţara noastră. „Andrei are o poveste foarte faină şi de succes. Va fi şi concert după, căci el şi cântă.

Reacţia visavis de acest proiect e foarte bună, oamenii sunt curioşi de acest format. Nu va fi ceva rigid. De exemplu, dacă o prind pe Ada Milea în Timişoara, voi fi acolo. Nu există o dată fixă, publicul trebuie să stea în stand by. E un proiect nou. Eu am fugit întotdeauna de acest clişeu numit target. Am avut proiecte în care nu m-am gândit că o să am cerere de bilete de la Asociaţia Pensionarilor din Timişoara care să vină la un concert de flamenco cu rromi. Vreau să prezint poveşti de succes. În viaţa de zi cu zi suntem înconjuraţi de minusuri de greutăţi, de multe ori o luăm razna. Aş vrea să prezint lucruri pozitive. Sunt curios de reacţia artiştilor din Timişoara. Mai exact, dacă vor fi curioşi de poveştile colegilor lor“, a mai adăugat Andrei Voichiţescu.

stratila2

Invitatul ediţiei – pilot a Omului de Serviciu este Andrei Strătilă, un exemplu de voinţă şi putere de caracter atât ca artist cât şi ca profesionist şi nu în ultumul rând ca om.


Născut la 15 august 1985 în Chişinau, copilul avea să păşească încă de la frageda vârstă de 11 ani în lumea întunericului. Un accident nefericit- o maşină a intrat în bicicleta cu care se plimba în apropierea casei- a făcut ca acesta să îşi piardă vederea definitiv. 4 Octombrie 1996 este data care urma să-i schimbe întregul curs al vieţii, această zi devenind cea de-a doua zi de naştere a sa, aşa cum o numeşte el acum. Au urmat doi ani petrecuţi prin spitale şi peste 12 intervenţii chirurgicale, însă nivelul de dezvoltare al medicinei din domeniu la acel timp nu a permis recuperarea vederii, Andrei fiind până astăzi total nevazător. Dar asta nu l-a făcut să renunţe în a-şi urma visele. În 2000 soseşte în România, unde urmează la Buzău Liceul Pentru Deficienţi de Vedere, pentru ca mai apoi să termine cu success Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În paralel activează in diverse proiecte muzicale, remarcându-se ca toboşar şi evoluând ca artist într-un timp foarte scurt, în ciuda efortului dublu de a-şi dezvolta mânuirea instrumentului.

Astfel ajunge să presteze pe scene naţionale şi internaţionale, cum ar fi IRAF – international Riomani Art Festival, Balkan Beats ( Budapesta), Szin Festival (Szeged), Pivoland (Skopje)… În timpul liber se dedică tot muzicii, fiind inspirat de artiştii săi preferaţi ca Dream Theater, Godsmack, Amorphis, Karnevool, Dubioza Kolectiv, Kultur Shock, Muse sau Porcupine Tree. Lectura este o altă pasiune a sa, artistul având deja aproximativ 1000 de volume citite. Mai mult, din dorinţa de a ajuta mai departe pe cei care se confruntă cu aceleaşi greutăţi ca el şi a contribui cu ceva prin experienţa, pasiunea şi perseverenţa sa la conturarea unei societăţi mai atente cu grupurile defavorizate, în august 2010 pune bazele propriului ONG, Asociaţia Pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe, alături de tatăl său Vasile şi fratele său Victor. Povestea lui Andrei Strătilă poate fi ascultată joi 18 decembrie de la ora 19 la Electric Theater, după care la faţa locului va avea loc un concert cu Exiled Band, trupa din care face parte, iar intrarea este liberă.

stratila3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.