Afacerea „Acvariul”, încheiată de consilierii locali, în ciuda anchetei DNA. Cum i-a...

Afacerea „Acvariul”, încheiată de consilierii locali, în ciuda anchetei DNA. Cum i-a convins Robu

2
DISTRIBUIȚI

Discuţii pe tema proiectului de hotărâre propus în CLT pentru a încheia afacerea „Acvariului”. Primarul Nicolae Robu a spus că „am avut în întânire cu majoritatea dumneavoastră doamnelor şi domnilor consilieri. Foarte scurt aş vrea să explic despre ce este vorba. Aţi votat în 2012 să readucem în proprietatea municipalităţii subpasajul din faţa Pieţei Victoriei şi aţi acordat atunci ca la schimb municipalitatea să dea la schimb trei terenuri. Două din acele terenuri erau în proprietatea muncipalităţii de aceea s-a prevăzut atunci în HCL o clauză suspensivă. (…) Ca să putem finaliaza proiectul pentu care avem studiul de fezabilitate încheiat. Este nevoie să ducem în proprietatea muncipalităţii şi această parte din subpasaj. Renunţăm la ideea de schimb iniţială privind această parte din subasaj. Putem să recurgem la un alt instrument respectiv instituţia expropietrii că în baza studiului de fezablitate care prevede interesul public asupra acelui teren. (…) Compania poate cere altă sumă în instanţă dacă este nemulţumită”.

Consilierul local Ovidiu Ciuhandu a spus că „nu aş vrea să mai fie vreun coleg care să dea cu subsemnatul pentru că se ia o decizie care e atacatabilă în instanţă”.


Amabil secretarul Ioan Cojocari a spus, după ce a fost întrebat de legalitatea proiectului că, „vreţi să fiţi siguri că vin şi eu la audieri dacă vă cheamă?” Proiectul a trecut cu 21 din 23 de voturi.

Curtea de Conturi a constatat că municipalitatea şi-a dat singură o mare ţeapă cu schimbul de terenuri, iar DNA a ridicat documentele într-o anchetă care este în plină desfăşurare. 

Schimbul de terenuri ,realizat cu SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL prin care primăria oferea nu mai puţin de trei terenuri în valoare de 1,1 milioane de euro situate pe Piața 700, Calea Bogdăneștilor și strada Ap. Petru și Pavel, pentru demolarea Acvariului din Piaţa Victoriei şi eliberarea subpasajului de la Piaţa Victoriei, a rămas neifnalizat. Asta pentru că terenul situat pe strada Sf. Ap. Petru și Pavel nu a putut ajunge în posesia proprietarilor Acvariului fiindcă acesta nu aparţinea Primăriei Timişoara şi a fost promis în 2012 cu speranţa că guvernul îl va trece în posesia municipalităţii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.