Ai grijă de sănătatea ta, în sezonul rece. Ce sfaturi îți dau...

Ai grijă de sănătatea ta, în sezonul rece. Ce sfaturi îți dau medicii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni ne sfătuiesc ce trebuie să facem pentru a trece peste perioadele în care se înregistrează temperaturi extrem de scăzute fără să ne îmbolnăvim. Astfel, Direcția de Sănătate Publică Timiș recomandă oamenilor să asculte sfaturile medicilor și să evite pe cât posibil să stea în frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor, să consume cât mai multe alimente bogate în proteine, fructe și legume și să evite consumul de băuturi alcoolice.

Medicii vă recomandă să vă îmbrăcați cât mai gros și să nu stați mult timp cu mâinile și picioarele expuse la temperaturi scăzute pentru a vă feri de degerături. Bătrânii, în special cei cu afecțiuni cardiace sau respiratorii, trebuie să evite pe cât posibil locurile aglomerate care creează premizele decompensării în condiții de temperaturi scăzute, iar părinților le este recomandat să le acorde o atenție specială copiilor.

Pentru că suntem în plin sezon de tăiere al porcilor, DSP Timiș atenționează populația să respecte câteva recomandări, și anume: să controleze trichineloscopic carnea de porc sacrificat, să cumpere carne doar din centre comerciale specializate, care vând produse avizate sanitar-veterinar, și să nu consume carne sau preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic.

„Atenţionăm populaţia că procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.


Recomandăm persoanelor care au consumat carne neexaminată trichineloscopic şi care prezintă simptomele afecţiunii (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături – care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată, febră, edeme palpebrale şi faciale, însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi adinamie), să se prezinte la medic”, spune Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.