Alocație de hrană mai mare pentru micuții cu dizabilități care învață în...

Alocație de hrană mai mare pentru micuții cu dizabilități care învață în școlile speciale din Timișoara. Ce sumă infimă se primea în urmă cu câteva luni

0
DISTRIBUIȚI

Ciorbe, supe, multe preparate din cartofi sau orez – acestea sunt felurile de mâncare pe care elevii cu dizabilități care învață în școlile speciale din Timișoara și stau în internat le consumau cel mai frecvent în cantina școlii. Și asta pentru că reprezentanții Consiliului Județean Timiș alocau doar cinci lei zilnic pentru alocația de hrană a acestor elevi.

„Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.


P. Neveanu” este susținut financiar de CJ Timiș. Din cei peste 200 de copii înscriși în școala noastră, 100 sunt cazați în internat, deci mănâncă la cantină. Norma de hrană de cinci lei pe zi era extrem de mică, mai ales că trebuia să le oferim copiilor, cu acești bani, trei mese pe zi plus gustare”, atrage atenția Mioara Novac, directorul unității de învățământ.

Acest lucru s-a schimbat în urmă cu câteva luni, cu sprijinul consilierului județean PC Ion Davițoiu care, după ce a aflat de situația critică în care se află școlile speciale, a fost inițiat un proiect de hotărâre în acest sens. Astfel, norma de hrană a fost mărită de la cinci lei pe zi la 12 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.