Andrei Tiba, timișoreanul care, la doar 21 de ani, a uimit somități...

Andrei Tiba, timișoreanul care, la doar 21 de ani, a uimit somități ale muzicii din America. Cum îl putem ajuta VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

La 21 de ani un tânăr din Timișoara are șansa vieții lui: ar putea studia muzica de film în Statele Unite. A susținut un interviu, iar profesorul care l-a audiat, o somitate în domeniu, a mărturisit că în întreaga-i carieră a ascultat puțini tineri talentați ca el. Andrei Alexandru Tiba însă riscă să nu poată rămâne la Universitatea Pacific Seattle. Viața e crudă, părinții lui nu sunt magnați, iar el nu are bani cu care să își plătească avansul pentru școlarizare, obligatoriu, în ciuda bursei care i-a fost deja oferită de prestigioasa instituție de învățământ.

Avea numai trei ani, Andy, când le-a arătat celor din jur că pentru el lumea e muzicală. Viața era o muzică, pe care voia să o cânte, apoi, când a crescut, a învățat să o aranjeze în note, pe portativ. La 10 ani avea deja piese înregistrate la Uniunea Compozitorilor. Toată copilăria a învățat să cânte. A mers la școala de muzică, a avut parte de profesori dăruiți, care l-au înețeles și l-au ajutat să se dezvolte. A ajuns să compună lucrări complexe, în fața cărora, când le asculți, te trec fiorii.

20141126141417-Recomandare

La finalul liceului, Andrei Alexandru Tiba a știut care e drumul lui: ”Vreau să fac muzică de film”.


În acest moment el este doar la un pas distanță de a-și realiza visul.

În aceasta vară talentul timișoreanului a fost recunoscut de către celebrul compozitor de muzică de film Hummie Mann (autorul coloanelor sonore pentru pelicule celebre, precum Robin Hood, bărbați în izmene, Thomas și magia etc.). Maestrul Mann l-ajutat Alexandru să vină în Statele Unite și să participe la programul Pacific Northwest Film Scoring Summer Intensive.

Aici l-a cunoscut și pe Lance Hayes, celebru ”designer de sunet” la Hollywood, și a reușit să obțină un interviu la Universitatea Pacific Seattle. La interviu a impresionat reprezentanții facultății și mai ales pe prof. dr. Eric A. Hanson, care a declarat că, în cei 43 ani de predare, rareori întâlnit un astfel de elev talentat și creativ în muzica de film. Timișoreanului I s-a oferit o bursă universitară și a primit o scrisoare de recomandare de la profesorul Hanson, directorul Departamentului de Muzică al Universității, care confirmă, fără echivoc a talentul său.

Bursa va acoperi însă doar o parte din școlarizarea timișoreanului. Talentatul Tiba trebuie să plătească în avans 8.000 dolari. Această sumă depășește părinților săi. El are nevoie de ajutorul nostru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.