Animona Huțu a vorbit la PRESSALERT LIVE despre șansele ca România să...

Animona Huțu a vorbit la PRESSALERT LIVE despre șansele ca România să aibă un badmintonist la Jocurile Olimpice. Pe cine mizează VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Federației Române de Badminton a spus la PRESSALERT LIVE că și-a propus ca până în 2020 țara noastră să aibă din nou reprezentanți la acest sport în cadrul Jocurilor Olimpice. Animona Huțu consideră că timișoreanca Sonia Olariu are șanse bune să participe chiar la următoarea ediție, de la Rio de Janeiro, dar are nevoie și de noroc după ce a revenit dintr-o accidentare.

Singurul badmintonist al României la Jocurile Olimpice până acum a fost Florin Balaban, participant la Barcelona 1992, chiar prima ediție când acest sport a devenit olimpic. Calificarea la JO se obține greu, dar Animona Huțu spune că există șanse de calificare la următoarele ediții prin tinerii care au fost descoperiți în ultimii ani. ”Am fost la un pas anul acesta la JO de Tineret, Collins Filimon a fost chiar primul sub linie. Criteriile de calificare sunt foarte clare, nu a fost să fie, dar sunt sigură că îl va motiva pentru Jocurile Olimpice mari. Pentru 2016 Sonia Olariu se pregătește și e foarte determinată să se califice, vine după o accidentare, a fost aproape un an pe margine, chiar a fost o absență în weekend-ul trecut la Naționale, nu a vrut să riște. Săptămâna viitoare participă la o competiție în Italia, apoi în Turcia, e important să participe la comeptiții internaționale ca să acumuleze puncte, ea a plecat cu zero.


Trebuie să urce undeva în prima sută mondial. Matematic vorbind are șanse, trebuie și puțin noroc. Cum Collins nu a avut, nici Posteucă, poate la al treilea vom trece peste linie. Avem juniori foarte talentați,care au obținut rezultate în Circuitul Internațional, de exemplu Andra Olariu, sora Soniei, care a și câștigat campionatul la 16 ani acum, atât ea, cât și Collins, Cătălin Simionescu și nu numai, sunt nucleul cu care vrem să pornim lupta cea mare pentru JO 2020. Cu Sonia există șanse, pentru că a avut experiența în junioratul ei, în 2010 a ajuns să joace finala Circuitului Internațional de juniori. Depinde cât vor investi părinții, de ce sponsori găsim”, a explicat Animona Huțu.

Timișoara și badmintonul fac casă bună. Anul viitor Orașul de pe Bega va găzdui Internaționalele de Badminton iar o nouă competiție open e programată pe 13 decembrie, de la ora 10, în sala complexului Banu Sport. Înscrierile se fac la timisoara@badminton.ro, iar toate fondurile vor fi folosite pentru dotarea școlilor care întră în programul „Badminton în școli”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.