Anunțată cu surle și trâmbițe, reabilitarea Parcului Central pe modelul unei „grădini...

Anunțată cu surle și trâmbițe, reabilitarea Parcului Central pe modelul unei „grădini vieneze” a fost amânată. Ce planuri are muncipalitatea pentru 2015

0
DISTRIBUIȚI

Amânări peste amânări privind renovarea Parcului Central din Timişoara. Deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă în acest an, proiectul a fost amânat cel puțin până în 2015. Viceprimarul Dan Diaconu a declarat că „studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic urmează să fie finalizate şi înaintate consiliului local spre aprobare până la finalul acestui an, urmând ca apoi, în funcţie de specificaţiile Programului Operaţional Regional, respectiv a disponibilităţii fondurilor în bugetul local, să începem execuţia lucrărilor”.

Legat de un termen, Diaconu a spus că „Programul Operaţional Regional nu este aprobat în forma finală, el a fost retrimis către Comisia Europeană în forma observaţiilor întinse pe zeci de pagini de la comisie, ca atare nu avem o imagine clară asupra fondurilor europene din perioada 2014 – 2020. În momentul în care vom şti cu siguranţă ce tip de activităţi şi ce tip de proiecte se vor aproba, putem să luăm o decizie asupra tipului de finanţare pe care îl vom decide pentru Parcul Central.


Ceea ce ştim cu siguranță în momentul de faţă este că Timişoara, fiind unul dintre polii de creştere, va avea o sumă de bani rezervată pentru proiecte destinate în zona metropolitană de creştere, dar tipul lor nu este momentan disponibil în clipa de faţă”.

Vă reamintim că proiectul de reabilitare a Parcului Centrul prevede amenajrea acestuia ca şi grădină vieneză, varianta fiind stabilită încă din luna martie. La jumătatea lunii iunie viceprimarul Dan Diaconu declara că „proiectul pentru Parcul Central nu este finalizat. Eu cred că vom putea intra cu studiul de fezabilitate în următoarea ședința a consiliului local, s-a mai lucrat pe el, pe fiecare bucățica. Cred că poate fi supus atenției consiliului local. Trebuie întocmit apoi proiectul tehnic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.