ATENȚIE la produsele de pe lista de Crăciun! Ce nereguli au descoperit...

ATENȚIE la produsele de pe lista de Crăciun! Ce nereguli au descoperit inspectorii OPC la comercianții din Timiș și ce amenzi au aplicat

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș muncesc suplimentar cu ocazia venirii sărbătorilor de iarnă pentru a verifica operatorii care comercializează produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Ca urmare a unui raport prezentat astăzi la Prefectura Timiş s-a arătat că legile sunt încălcate în exces de comercianţi. De la finele lunii noiembrie şi până în data de 8 decembrie au fost verificaţi nu mai puţin de 54 de opratori care comercializează carne. 32 dintre aceştia au fost depistaţi cu nereguli, iar 17 au primit chiar şi amenzi în valoare de 47.700 de lei. 18 dintre ei au primit doar avertismnete. Inspectorii OPC au verificat şi operatorii care vând jucării în mediul online sau direct către clienţi. Din cei 29 de operatori controlaţi nu mai puţin de 26 au fost depistaţi cu nereguli.


11 dintre aceştia au primi doar avertismente, în vreme ce 15 nu au fost atât de norocoşi şi au primit amenzi în valoare totală de 84.000 de lei. Nici cei care vând jucării nu au fost mai responsabili, ba chiar au încălcat şi ei legea în mod groloslan. Inspectorii au găsit şi aici jucării fără etichete, fără preţuri sau cu etichete netraduse. În intervalul 24 noiemrie – 8 decembrie au fost verificaţi operatorii care vând alimente specifice sărbătorilor de iarnă precum carne, produse de partiserie, ciocolată. Din cei 58 de operatori verificaţi nu mai puţin de 38 au fost găsiţi cu abateri. 18 au primit avertismente şi 20 au primi amenzi în valoare de 3.900 de lei. Probleme au fost depistate şi la comercializarea de beteală şi globuri de Crăciun. Din cei patru operatori verificaţi, patru au fost găsiţi cu nereguli. Doi dinte aceştia au fost amendaţi cu 15.400 de lei, în vreme ce restul au primit doar avertismente.

Prefectul judeţului Timiş a cerut ca dirtectorul DSVSA să aducă un raport privind modul în care instituţia şi-a desfășurat activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.