Audierile din dosarul lotului Udrea dezvăluie cum se fac banii în lumea...

Audierile din dosarul lotului Udrea dezvăluie cum se fac banii în lumea interlopă: „Nu m-au ajutat cu nimic autorităţile statului”

2
DISTRIBUIȚI

Audierile au continuat și astăzi, la Tribunalul Timiș, în dosarul de crimă organizată în care liderul interlop Sorin Udrea și alți membrii ai grupării sale au fost trimiși în judecată de DIICOT. Primul audiat a fost  Viorel Ţolea, care a fost audiat ca martor, acesta fiind prezent la tranzacția cu țigări de la Oravița, în urma căreia mai mulți dintre cei judecați sun acuzați de tâlhărie și complicitate la această infracțiune. Acesta s-a războit cu procurorul de caz, care recent l-a anchetat într-un alt dosar. Țolea a recunoscut că în mașină erau țigări și că, în realitate, cei care tâlhăreau traficanții de țigări erau…polițiștii.

Cel de-al martor audiat a fost Gheorghe Sava, cel care în faza de urmărire penală a povestit cum de la un împrumut de 28.700 lei luat de la Marcel Olteanu a ajuns să plătească 55.000 lei.  În primul moment, Sava a afirmat că nu-și mai aduce aminte nimic pentru că a fost bătut cu parii în cap. Când judecătoarea a început să-i citească declarația de martor, Sava a recunoscut că a luat un împrumut de la Marcel Olteanu și i-a lăsat garanție un cap tractor cu o semiremorcă.


După ce i-a returnat  o parte din bani, Sava a confirmat că s-a întâlnit cu Marcel Olteanu pentru a-i da înapoi 40.ooo lei, dar acesta i-a spus că datoria se stinge când va plăti 60.000 lei pentru că a trecut prea mult timp. „Am apelat la ajutorul fratelui său, Adi Olteanu, care i-a cerut lui Marcel Olteanu să fie de acord cu suma pe care o aveam, dar acesta a refuzat. La un moment dat, în timpul discuţiei de la benzinăria OMV de pe Calea Aradului, au apărut două maşini  pline şi l-au întrebat dacaă are probleme. Precizez că am crezut că vor să pună presiune pe mine când au mutat camionul de unde ştiam eu că este. A rămas că dacă plătesc 55.000 lei e bine. Am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, dar nu s-a întâmplat nimic. Am restituit banii şi mi-am primit camionul înapoi. Nu m-au ajutat cu nimic autorităţile statului. După ce am restituit banii, nu am mai gândit că a fost presiune cu mutatul camionului”. Când a fost întrebat dacă-şi menţine declaraţia conform căreia fratele său a luat bani împrumut în repetate rânduri de la Sorin Udrea, Sava a susţinut că „nu este adevărat ce am declarat în fază de urmărire penală. Nu-l cunosc pe Udrea. În sală m-am aşezat lângă el pentru că era loc şi am salutat pe toată lumea. Acum am discutat cu el”.  Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 5 ianuarie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.