Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, mesaj către părinți, la PRESSALERT LIVE: „Nu...

Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș, mesaj către părinți, la PRESSALERT LIVE: „Nu e normal să dați bani în școală”. Ce spune despre școlile de fițe din Timișoara

12
DISTRIBUIȚI

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, nu este de acord ca părinților să li se ceară bani în școli. Și asta pentru că, din punctul său de vedere, nu este un lucru normal să se întâmple acest lucru. „Alexandra, fiica mea, a învățat la o școală cu etichetă din Timișoara, dar sincer vă spun, nimeni nu mi-a cerut niciun ban și dacă îmi cerea, nici nu-i dădeam. De ce să-i dau? Nu e normal ca un părinte să facă asta. În permanență le transmit un mesaj părinților: nu dați curs solicitărilor din partea dascălilor”, a precizat Aura Danielescu, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Întrebatădacă, în cei doi ani de când se află la Inspectorul Școlar Județean Timiș, au fost profesori sancționați pentru că au cerut bani părinților, Aura Danielescu a ținut să precizeze că nu a existat nicio sesizare. „A fost o singură informație anul trecut, niște părinți ne-au sesizat, dar fără să-și asume responsabilitatea, o situație. Am trimis o «armată» de oameni la școală, dar nu am reușit să demonstrăm nimic la final, pentru că părinții au făcut front comun în jurul învățătoarei”, a explicat inspectorul școlar general.

Aura Danielescu a vorbit și despre situația de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara, unde în fiecare an părinții se înghesuie să-și înscrie copiii în școala primară la una din clasele cu predare în limba germană, asta deși nu există profesori pregătiți care să le predea micuților.


„Punctul meu de vedere ca persoană fizică este că e doar o fiță. Băiatul meu învață la Mașloc, într-o școală normală din mediul rural, și sunt convinsă că o să țin fruntea sus după ce o să dea Evaluarea Națională. Cred că e un fenomen de a ne «arunca» pe acele licee cu etichetă”, a afirmat inspectorul școlar general.

Pentru că în anii precedenți o mulțime de părinți și-au făcut flotant doar pentru a putea să-și înscrie copilul în clasa pregătitoare la o școală de elită din centrul Timișoarei, și astfel o parte din elevi au fost nevoiți să facă ore de după-amiaza, pentru că nu există spațiu suficient, Aura Danielescu s-a gândit la o metodă pentru a stopa acest fenomen. „Poate fi un criteriu de selecție un act prin care părinții să dovedească faptul că locuiesc pe strada arondată unei unități de învățământ, nu doar viza de flotant. De exemplu, poți să ai un contract de închiriere, un contract pe casă. Dacă vom continua așa și în fiecare an suplimentăm numărul de clase pentru a putea înscrie toți copiii în clasa pregătitoare la școlile de elită, părinții zâmbesc pentru că și-au adus copiii unde au vrut ei, dar apoi comentează dacă îi trimitem copilul la ore după-masa”, a conchis Aura Danielescu.

12 COMENTARII

  1. Dar inspectoratul de ce se face ca nu vede drepturile copiilor cu handicap ,integrati in scolile de masa ,vezi legea Ordinul 5574 / 7oct 2011 si in anexa 4 din Hotararea 1251 / 2005 pentru anul scolar 2014-2015.Sunt sigur ca nu voi primi raspuns ,ca nici habar nu aveti de aceasta lege,dar cu siguranta veti afla.

  2. Si sa va raspund eu ca poate nu binevoiti,mergeti domne la primarie,mergem acolo,mergeti domne la scoala si depuneti dosarul,la scoala mergeti domne la inspectorat ca noi nu stim nimic,rusine !!!

  3. La Moisil e pe fata,sume enorme,se pot dovedi,am inregistrari,gen:”daca nu poti tine pasul la cheltuieli,esti liber pentru alta scoala”,deci…

  4. doamna aceasta este exact exemplul tipic de politruc psdist numit politic in functie: vorbarie goala, populism de 2 lei si o neintelegere profunda a domeniului pe care ar trebui sa-l administreze.
    1.Problema ei cu after-schoolul e ca se castiga prea multi bani. in rest, interesul elevilor, scolii, parintilor nu conteaza, important e ca invatatorii sa nu castige mai mult decat trebuie. Intrebare : cat considera ea ca e normal sa castigi in invatamant? Sa inteleg ca salariile de 900 de lei sunt normale?
    2. calculul cu 3000 de euro e mult umflat. in primul rand ca nu prea sunt after schooluri cu 30 de copii, apoi se plateste din banii acestia chiria salii si hrana si impozite la stat, ca sunt PFA. deci banuiesc ca invatatorii raman cu cca. 6000 de lei….ORIBIL! LEZMAJESTATE! Cum isi permit sa castige atat? Sa castige toti la fel, cat zicem noi, PSD-ul, nu mai mult, asa-i, dna. inspector? Si scolile castigau cateva zeci de mii ( daca nu sute de mii) de lei din chiria claselor. de unde vor completa scolile acesti bani acum? din banii inspectoratului?

    pe scurt, spre ca dna. inspectoare sa se intoarca cat mai rapid la Masloc, caci, conform legilor lui Murphy, a promovat deja mult peste nivelul ei maxim de (in)competenta.

  5. Din banii pe care afirma d-na inspector ca se castiga (oricum enorm exagerat), pe langa pranz si taxa scolii se platesc si activitatile extracurriculare despre care a recunoscut ca sunt obligatorii, dar a omis sa spuna ca nu sunt gratuite sau finantate de ISJ. Spre exemplu, din banii despre care se crede ca revin invatatorului se achita 5-6 activitati (engleza, franceza, germana, dansuri, informatica, Mind Lab) care oscileaza ca pret intre 10 si 70 lei pe luna de copil. Asa ca refaceti calculele, stimata doamna inspector.

  6. Cred ca doamna inspector este in scenariul ei si nu poate iesi de el. In trecut, distinsa doamna a facut tot posibilul sa desfiinteze scoli modernizate din judet, spre exemplu, cea de la Alios!
    In legatura cu acele costuri, ar trebui inspectoratul sa se implice pentru obtinerea fondurilor necesare scolilor de la primarii pentru „resursele materiale”. Cunosc destule cazuri in care profesorii xeroxeaza fise de lucru si suporturi de lectie din banii lor pentru ca scoala sau cabinetul nu are dotarile necesare.
    „Frumos” discurs…”legea este lege”…Daca era asa, ce ar fi sa inceapa dansa si sa ocupe postul de la ISJ Timis prin concurs si sa nu accepte numirea politica.
    Nu stiu ce notorietate a avut doamna Danielescu in invatamantul timisean, dar alti dascali care au mai ocupat functia de inspector general nu isi denigrau colegii – „palmasi”!
    Oricum, din discursul politrucului-inspector am aflat un lucru nou…Scoala din Masloc ar trebui sa fie declarata unitate de invatamant etalon pentru judetul nostru. Doamna, nimeni nu va tine cu forta in functie! Exista cale de intoarcere!

  7. Dar la inspectorat se pot da bani? Nu doreste doamna inspector sa faca inscrierile pentru clasa pregatitoare la inspectorat? Daca reorganizeaza si arondarea strazilor dupa bunul plac, eu zic sa faca si inscrierile. Si macar o luna de after school gratis in fiecare scoala. Ca isi permite la ce masini si terenuri are… Sper ca nu mai sta mult in functie ca a facut destul rau imaginii cadrelor didactice pe care ar trebui sa le apere, nu sa le improaste cu noroi. Iar calculul asupra castigului de la after school este aberant. Pentru o exceptie nu trebuie sa generalizam cazul asupra tuturor invatatoarelor care, in mare parte, au 5-8 elevi in grupa. Sunt 2-3 luni pe an in care se plateste mai mult. In rest, se dau 250-300 lei din care jumatate este mancarea copilului. Se mai scad chiria si darile la stat si ajungem la un salariu normal. Doamna mocneste de ura si rautate!

  8. Dar chiar bine zice”me”. De unde are inspectoarea asta bani pentru atatea haine de fite? De fiecare data e altfel imbracata… Cumva din cei 2000 lei pe care ii castiga isi permite atatea?…

  9. Cred ca vre sa duca toti elevii la Masloc. Cum poate sa oblige copiii sa mearga la o scoala anume? mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Parca era vorba ca parintii pot sa aleaga scoala pe care o dorecs pt copiii lor. Comunista asta aliniaza totul.

  10. in primul rand, sa-si vada madama de fitele ei
    in al doilea, habar nu are de ce se intampla la scoli.
    in al treilea rand, nu vrem si noi la masloc.
    acesti inteligenti, printre alte faze comuniste, au blocat toate concursurile din scoli in cadrul carora se percepea o taxa modica de participare, de ex. cangurasul matematician, clasic printre copii. au ramas doar cateva concursuri triste agreate de unii. oare de ce
    apoi, a blocat si targul de craciun pe care scolile catolice il organizau in fiecare an, de nu se mai stie cand.
    are o problema cu scoala lenau, iar ce se intampla la inspectorat este o atitudine discriminatorie.
    posibil ca unii parinti sa se gandeasca deja la unele masuri legale avand in vedere ca nu se propune nicio masura constructiva. de fapt, nicio masura.
    sau vreti sa vorbim de progatirile pentru olimpiadele serioase care ori nu se fac ori se organizeaza ceva de ochii lumii in ultimul moment.
    concluzia, hai sa-i calarim pe dascali si daca se poate gratis, sa stresam copiii si sa lergam parintii.
    apropos, ea lucreaza numai de dupa amiaza ca sa stie cum e

  11. Are ce are cu scolile bune. Doar Colegiul Banatean e la sat in pace. Directorul de acolo are grija de angajati. E si membru PSD deci coleg cu „madam” . Cu el nu isi permite sa se puna.Cica dunt cate 30 in grupa la after school si lucreaza nestingheriti de nimeni.

  12. Aceasta femeie e invatatoare si ponegreste invatatoarele. II sta foarte bine!!! Are o problema cu After scoolurile, probnabil din frustrarea ca ea la masloc nu a putu face asa ceva.
    Suna a comunism: sa castigam toti sume egale!
    Habar nu are ce vorbeste: pe sistemul OM 5349 omul e platit plata cu ora, deci in functie de salariul sau,iar salariile difera de la un om la altul in functie de vechime, gradatie de merit, etc Deci ea nu prea stie ce vorbeste.
    In al doilea rand After schoolul e altceva decat Scoala dupa Scoala, doar ca ea nu stie.
    Ea are o problema, sa nu castige invatatoarele.
    Iar lic. Lenau nu ar trebui sa il compare cu nici o alta scoala din oras, pt ca e altceva. E un liceu in limba germana, ea nu intelege ca parintii nu vin aici de fite, ci ca sa invete copiii lor lb. germana. Nu inteleg cum poate sa compare Lenau cu Masloc, asta chiar e culmea. PAI , FEMEIE, tu chiar nu pricepi? E ALTCEVA!!!
    Nu inteleg ce cauta oameni ca ea, care inteleg atat de putin din sistemul educational la carma judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.