Bănățenii petrec Crăciunul în familie și Revelionul cu prietenii. Care sunt destinațiile...

Bănățenii petrec Crăciunul în familie și Revelionul cu prietenii. Care sunt destinațiile preferate pentru sărbători

0
DISTRIBUIȚI

Bănățenii îşi petrec Crăciunul în familie, iar Revelionul împreună cu prietenii şi familia, este concluzia unui studiu realizat luna trecută de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. 65% dintre respondenţi plănuiesc să plece în vacanţă în iarna aceasta şi cei mai mulţi (76%) preferă oraşe sau staţiuni de munte din România.

În topul destinaţiilor din România alese pentru vacanţa de iarnă se află Valea Prahovei, zona Bran – Moeciu, dar şi staţiuni precum Băile Felix, Tuşnad, Gura Humorului şi Sovata.

Cei care aleg totuşi să îşi petreacă vacanţa de iarnă în străinătate, optează pentru o destinaţie apropiată, cu posibilitate de ski, cum ar fi Austria, Ungaria, Bulgaria, dar și Franţa sau Germania.

”La capitolul activităţi, în timpul vacanţelor de iarnă relaxarea la spa sau wellness ocupă locul principal (51%) în preferinţele românilor, 47% dintre ei preferă să fie alături de persoana iubită, într-un cadru romantic, pe când 45% doresc să facă excursii în natură, iar 37% să viziteze oraşe.


Cei mai mulţi ar prefera să călătorească cu soţul/soţia sau prietenul/prietena (59%), pe când 37% cu familia, iar 23% cu prietenii”, transmit realizatorii studiului.

Bugetul rezonabil pentru un sejur în România: 600 – 1000 lei / persoană.

Pentru o treime dintre repondenţi preţul rezonabil pentru un sejur de maximum o săptămâna, cu transport, cazare şi mâncare incluse ar trebui să se încadreze între 600-1.000 lei de persoană. Pentru destinaţiile din străinătate 34% dintre români au răspuns că preţul rezonabil ar trebui să fie între 300-500 euro de persoană.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.380 de persoane.

Foto: foodcrew.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.