Cadou de sărbători pentru astronomii amatori. Ce cometă se poate vedea pe...

Cadou de sărbători pentru astronomii amatori. Ce cometă se poate vedea pe cer începând din această noapte

0
DISTRIBUIȚI

La noapte, bănățenii sunt invitați să scruteze cerul: o cometă va fi vizibilă din România începând din noaptea de 20 decembrie.

Descoperită pe 17 august 2014, de astronomul amator australian Terry Lovejoy, cometa numită C/2014 Q2 Lovejoy va fi vizibilă începând din această noapte, când va apărea deasupra orizontului sudic, în jurul orei 01.00.

Astronomii spun că corpul ceresc nu se va apropia foarte mult de Soare şi nici de Pământ, dar va fi destul de strălucitor pentru a fi vizibil cu ajutorul unui binoclu, iar cea mai bună perioadă pentru observaţiile astronomice este din 20 decembrie până în luna martie a anului viitor.

„Cometa va apărea ca un astru difuz şi alungit, iar poziţia pe cer va se va modifica de la o zi la alta”, arată specialiștii.

Din data de 1 ianuarie, cometa se va afla în dreptul stelei Rigel, a doua stea ca strălucire din constelaţia Orion, apoi, între 10 şi 15 ianuarie se va afla în dreapta stelei Aldebaran din constelaţia Taurus, iar, între 17 şi 20 ianuarie, cometa ajunge în preajma Pleiadelor, potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.


Pe 4 şi 5 februarie cometa se va afla aproape de steaua Almach din Andromeda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.